Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai demonstreaza tu ca scrie altfel in carte. Pana una alta, eu ti-am aratat o poza, tu mi-ai aratat vorbe. Spune-mi primele 20 de titluri scrise cu majuscule din cartea pe care zici ca o ai. Sa vedem daca o ai. :)
|
Pfuuu, acuma' n-am eu cartea... :) ești tare, Iulișor, să-ți spun eu titlurile, să te verifici tu după pdf-ul ăla prăpădit.
Na hai lasă prostiile, pune mâna și cumpără cartea, că-i 10 lei, citește-o cu sănătate și te înțelepțești.
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
In carte e scris clar : Citatul e preluat de la autorul rus Ivan Ostrumov - Istoria Sinodului de la Ferrara - Florenta - pagina 61.
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib..._florentin.htm
"După aceste cuvinte de început, Marcu al Efesului a deschis subiectul de căpetenie al discuțiilor Sinodului. âDomnul nostru Iisus Hristos a lăsat dragostea moștenire ucenicilor Săi,â a spus el, âși pacea Sa a lăsat-o lor: însă Biserica Romei a început a lăsa de-o parte porunca dragostei și a stricat pacea. Astăzi aceeași Biserică, prin adunarea acestui Sinod, arată dorința de a reașeza pacea, dar aceasta o poate împlini numai lepădând părerea care a fost și este pricina neînțelegerii dintre Biserici; iar Sinodul de față va izbândi numai dacă se va potrivi cu Canoanele Sinoadelor Ecumenice de mai înainte.â În vederea acestui țel, Marcu ceru apoi ca âmai înainte de orice altceva să se citească în Sinod Canoanele acelor Sinoade care se leagă de subiectele aflate în dispută.â
|
PG, altfel nu că e greșit, dar e istorioară, după altă istorioară. Am dreptul să cer PG, iartă-mă dacă te indispun.
Dacă vrei să facem teologie, hai să facem teologie. Măcar teoretică, din nefericire. Dar cu mila Domnului...