Pai spune-ne :
1. Cu ce e mai buna colectia PG decat istoria scrisa de Ostrumov ala ? Sau de alti cercetatori ?
2. Vad ca acum ai cam sucit-o. De unde nu le puteam spune biserica nici cu b mic nici cu B mare, acum avem voie sa punem un b mic de tot intre ghilimele dar sa le spunem in acelasi timp ca-s eretici si fii ai satanei.
3. Crezi ca ai destul discernamant ca sa iti dai cu parerea ca ce si cum ? Nu crezi ca faci pacate prea mari ridicand ideile tale prostesti la rang de invataturi ortodoxe ? Nu crezi ca exista oameni mai priceputi care nu au spus despre sinod ca ar fi antihristic ? :)
E tare cum se schimba invataturile igortodoxe.
v1.0 : "singurul lucru pe care trebuie să îl facă ierarhii noștrii oriunde, fie și în Sinoade, și noi toți ca creștini, ca ortodocși, este ca în dialogurile noastre cu alte grupări de oameni, indiferent de mărturisirea și credința lor,
să evităm ai numi "biserică" și să evităm ai numi "creștini". ...
orice denumire, dar nu cele de "biserică" sau "creștini", fiindcă atunci, noi, ca ortodocși, ca creștini, ca membrii și mădulare a Bisericii, am greși și am minți, am cădea din har și am fi foarte deschiși spre erezie."
v1.1: "Dar când ne băgăm în PG și venim la un Sinod, precum cel din Creta cu citate din Sfântul Marcu al Efesului,
dacă acolo latinii sunt numiți "biserică", da, atunci și numai atunci, spunem "biserică" cu b mic și pus în ghilimele "
Ejti nebun, vrei sa cadem din har ? :)