Subiect: Forumul nostru
View Single Post
Vechi 27.02.2008, 14:14:12
ancah
Guest

Implicit

Saurian, este punctul tau de vedere si il respect.
In ceea ce ma priveste, pot sa-ti spun, ca acum un an si ceva nu stiam mai nimic. Ma rugam , citea Sfanta Scriptura, incluziv Psalmii si cam atata, la fel ca altii care se considera credinciosi. Nu aveam nici literatura religioasa suficienta pentru a ma inspira.
Celor de pe forum le datorez faptul, ca intr-o perioada relativ scurta am acumulat f mult, incepand de la vocabular si pana la cunostinte teologice. De cate ori se discuta ceva, incepeam sa citesc si sa invat. Ori cunoasterea e o treapta in devenire.
Acum citesc Pidalionul, despre care am citit de curand. Intarirea la care ma referea e legata de cunostintele in materie, precum si de capacitatea de a putea face fata unui dialog. Vad ca se vorbeste mult despre cearta. Pentu mine cearta inseamna injurii. Aducerea de argumente nu poate fi cearta, caci la un dialog partile isi aduc argumentele cele mai convingatoare. De aceea m-am manifestat intotdeauna pentru un limbaj elevat, lipsit de jargon si calificative, care vizeaza persoana. Din pacate jargonul a patruns in limbile multor tari, printre care si Romania, si acesta poate fi asemuit cu pacatele pe care le acumuleaza omul. Asa cum omul trebuie sa se straduiasca sa se indeparteze de pacate, tot asa si limba trebuie tinuta nepatata de jargon. Am vazut o emisiune TV plina de injuraturi. Unii le considera picante. Crestinii stiu ca injuraturile vin de la diavol, si constituie un pacat. O minte murara produce un limbaj murdar. Dar noi aici vrem tocmai sa ne curatim. In acest proces de curatire, se simt atrasi si cei, care au si ei la randul lor nevoie de a se curati. De aici folosirea unor cuvinte incompatibile cu limbajul religios. In final se corecteaza sau se elimina singuri.
In ceea ce priveste pe cei care se retrag penntru ca au nevoie de liniste, iar tumultul de pe forum ii nelinisteste, nu pot spune decat, ca fiecare sa faca cum credeca e mai bine pentru el. A da bir cu fugitii inseamna a pleca mai repede decat e necesar. Forumul a schimbat multi oameni: unul sunt chiar eu, si un altul din cei multi este cristiboss (iarta-ma Cristian ca te numesc aici), care in urma indemnurilor de pe forum a facut niste schimbari esentiale in viata lui. Evident nu forumul ne schimba, ci Biserica. Era vorba de indemnurile bune pe care le primim de la userii foarte inimosi ai acestui forum, carora le multumesc, ca nu trec cu vederea pe nimeni din cei, care au o nelamurire sau fac greseli. Va multumesc deci tuturor.