Cand apare copilul, se schimba "centrul universului". Femeia se decentreaza de pe relatia cu barbatul, fiind atrasa firesc de noua relatie. Din acest motiv multe cupluri se instraineaza, se dezbina. Apar certuri, neintelegeri, frustrari, nevroze vechi se reactiveaza, apar probleme noi...
Eu cred ca e foarte important sa reganditi relatia cu sotul, prin prisma schimbarii care a avut loc in familie. S-o reganditi impreuna, nu fiecare in capsorul si inimioara lui! Problema aceasta e a intregii familii, chiar daca se manifesta in felul ei in fiecare.
Copilul nu trebe sa devina piatra de poticnire intre voi ci, dimpotriva, prilej de despatimirea a voastra si de inaltare a iubirii de la natural la duhovnicesc. Pentru aceasta va recomand sa cereti sfat duhovnicesc de la preot, sa studiati carti (are CristianR o carte din asta, foarte buna, pe care eu am pierdut-o, nu-i mai stiu nici titlul... - ceva despre familiile ortodoxe, o carte scrisa de un preot care e si consilier de familie, psi), sa va faceti timp pentru a discuta doar voi doi, sot si sotie, despre ce vi se intampla.
Ideal ar fi sa participati la un grup de impartasiri format din oameni care se confrunta cu aceeasi problema. Dar traim in Ro, unde grupurile sunt doar de betivi si de microbisti. In acest caz, puteti forma voi un astfel de grup! Invitati un alt cuplu acasa, ori mergeti voi la altii si dezbateti ce vi se intampla.
Aici nu sunt "solutii". Sa nu cautam formule magice sau solutii universale, ca nu exista. Taina Casatoriei este o aventura, ea nu se lasa prinsa in boldurile simpliste ale unor minti care se cred istete si care dau solutii in stanga si-n dreapta. In schimb, dezbatind si ascultind, participind cu bunavointa la discutii, se largeste perspectiva fiecaruia si pot avea loc descoperiri personale care ajuta la depasirea obstacolului.
Sfatul meu e sa va feriti de sfaturi. Discutati cu sotul, reinvatati sa va raportati unul la altul pentru a descoperi noua asezare la care va invita viata si Bunul Dumnezeu.
P.S. Feriti-va de "aliante" si bisericute. Va vor dezbina! Faceti si desfaceti totul impreuna cu sotul.
|