Citat:
În prealabil postat de Carine
Insa mai e ceva: am tendinta de a ma injosi in fata celorlalti, deci cum sa ma respecte cineva daca eu insami nu ma respect.
|
Nu ai de ce sa te injosesti, ai un servici, ai unde sta fara amestecul parintilor, ai un copil minunat, incerci pe cat poti sa tii si casa si credinta, totusi nu esti fitescine stai bine la varsta ta, la altii poate trece tineretea peste ei si stau tot cu parintii.
A te injosi nu e smerenie, trebuie sa-ti recunosti si calitatile, continuand sa te injosesti nu vei face decat sa dai drepturi altora asupra ta si unii poate o sa considere ca ei te tin in spate sau ca tu atarni de ei si nu ai personalitate, pe cand in realitate poate fi taman invers.
Te rog sa vezi si latura ta cea buna si realizarile facute, smerenie e sa-ti vezi si calitatile si realizarile si sa dai slava lui Dumnezeu pentru ele si pentru rostul tau de mama.
Citat:
Si ma gandesc ca si daca as fi ales un altul tot asa se comporta. Poate ca eu sunt cauza. Ca l-am obisnuit asa. De aici intrebarea, oare este bine sa continui sa fac eu pe grozava care le poate duce pe toate?
|
Daca ai fi ales un altul ar fi avut alte tipicuri si fixuri care te-ar fi enervat, nu exista sot perfect, sotul tau e chiar ok cat timp te iubeste, nu se duce la altele, nu te abuzeaza si nu ia de la gura copilului pt vicii sau cheltuieli iresponsabile.
Chiar si faptul ca e caldicel in credinta se poate remedia la un moment dat in viata lui, cand Dumnezeu va lucra in sufletul lui si daca va vedea la tine seriozitate si noblete sufleteasca.
Sa nu crezi ce se spune ca vai daca-ti luai crestin care statea numai in acatiste si metanii, brusc se cobora raiul.
In realitate nu e asa, exista destui crestini practicanti care au carente cu care se lupta toata viata, iar unii poate au impresia ca totul se rezuma la a-si face canonul si a merge la Biserica fara a avea disciplina si atitudini gospodaresti.
Crezi ca nu sunt oameni care spun ca mai fac un acatist sau mai citesc un capitol din Biblie, numai sa nu mearga sa faca lucruri care tin de gospodarie ?
Una e sa afisezi o imagine impecabila prin participarea la slujbe, alta e sa faci echipa in doi si sa duci in spate ZI DE ZI, bunele si rele, sa-ti storci si ultima picatura de energie sacrificandu-te pentru familie, sa nu ai somn cand copilul are febra.
Sunt multe carti si sfaturi dar putini, chiar si dintre autori! care au procedat impecabil in primii ani de casnicie, in carti e mai mult imaginea slefuita si mai putin amarul de zi cu zi, sau prostiile pe care le-au facut si autorii, iar altii poate nici nu vorbesc din experienta.
Nu e bine sa continui sa faci tu pe grozava ca le duci pe toate, dintr-un motiv simplu ca la un moment dat vei obosi, e bine sa ai si tu timpul tau, spatiul tau de confort mental de unde sa-ti decantezi gandurile si sa-ti tragi fortele pentru a merge mai departe.
Citat:
In privinta plecatului, dupa aceea mi-ar purta pica si dupa scurt timp s-ar razbuna (chiar daca nu constient, poate inconstient).
|
Nu e bine sa pleci, poate ar profita ca sa dea iarasi vina pe tine pentru ca din cauza ta nu merg lucrurile, este posibil sa fie un bun manipulator, pentru el poate fi totul un joc ca in sah.
Un om care e egoist va incerca sa faca lucrurile cat mai confortabil, sa arunce vina pe altul, sa-si mascheze defectele.