Am foarte multi stilisti in orasul meu. Chiar foarte multi! Asa ca este imposibil sa nu stiu ce este un stilist. Am citit si ce zice Pr. Ilie Cleopa despre stilisti ( e drept, cam aberant), dar parerea total contra stilistilor, o stiu personal de la parinti Athoniti!
Eu nu prea tind sa cred ca, ATHOSUL fiind in comuniune cu B.O.R., sa faca comuniune cu stilistii care sunt rupti de B.O.R. Asa ca, nu incerca sa spui ca aveti comuniune cu ATHOSUL, pentru ca stiu sigur ca nu vor sa va primeasca. Cat despre afirmatia ta ca 'nu doriti comuniunea cu ei din diferite motive', eu zic asa: ATHOSUL NU ESTE NICI SUB ANATEMA, NICI SUB SCHISMA !! Stilistii sunt si sub anatema si sub schisma! ATHOSUL este FARUL ORTODOXIEI! STILISTII DIVINIZEAZA 'dreptatea din calendar'. LIPOVENII NU FAC ASA CEVA! Calendarul este calendar, Ortodoxismul este Ortodoxism! Stilistii zic: ' prin calendarul nou se calca din dogma'. ATHOSUL ZICE: 'calendarul este masura de timp', si nu il schimba, pentru ca cel gregorian este de la catolici; iar, in istorie, catolicii mereu au gasit ceva de 'indreptat' la ortodoxie. De aceea nu se primeste la ATHOS. Nicidecum ca ar provoca abateri dogmatice calendarul! ASTA O SPUN MARII PARINTI ATHONITI, NU SIMPLI STILISTI CU 'MULTA' CULTURA TEOLOGICA! MERGI LA ATHOS SI INTREABA: DE CE NU SUNT PRIMITI STILISTII SA SLUJEASCA IN MANASTIRILE ATHONITE, IN RUSIA, LA IERUSALIM SI IN CELELALTE TARI ORTODOXE? TE VEI CONVINGE, CU SIGURANTA!
|