View Single Post
Vechi 21.08.2016, 15:08:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
A le da raspunsuri si a-i indruma spre intelegerea vietii sexuale si spre practicarea ei in mod sanatos/virtuos, nu este oare o necesitate?
Numai ca orele de educatie sexuala nu indruma copii spre practicarea vietii sexuale in mod sanatos. Iar in mod virtuos, cu atat mai putin.

Citat:
Daca astazi viata sexuala a devenit o problema, atunci ea trebuie abordata, cumva, asa incat copiii sa recupereze firescul.
Este exact ce nu fac orele de educatie sexuala. Eu nu cred ca prezervativul este firesc. Nu cred ca portul de sterilet e firesc. Nu cred ca a lua, vreme de zeci de ani, medicamente continand doi hormoni de catre fete perfect sanatoase este ceva firesc.

Daca un sportiv s-ar dopa cu testosteron, ar avea putine sanse de castig in fata comisiei de disciplina explicand ca e firesc sa iei hormoni sexuali. Daca eu as prescrie doi hormoni, sa zicem tiroxina si adrenalina la o tanara pacienta care nu are nici cea mai mica problema endocrina, daca as face asta ani de zile, Colegiul Medicilor nu numai ca mi-ar lua dreptul de practica, dar m-ar indruma spre colegii psihiatri. Si ar avea dreptate. Hotarat lucru: nu, ceea ce se preda la orele de educatie sexuala nu are nici cea mai mica legatura cu firescul.

Citat:
Si de ce nu ar fi scoala implicata si ea, alaturi de familie si Biserica, in acest program?
Problema este ca, in acest program, scoala nu este implicata alaturi de familie. Si in niciun caz alaturi de Biserica.

Citat:
Problema, asadar, nu mi se pare a scoate educatia sexuala (sau cum s-o mai putea numi) din scoli, ci de a o face asa cum se cuvine.
Deocamdata, nu se face asa cum se cuvine. Asa cum a observat preopinenta intr- afirmatie pe care ati ironizat-o, se face ideologic. Si, pana cand se va face altfel, exact asta trebuie facut: scoasa educatia sexuala din scoli. Secole la randul, pana acum vreo 10-15 ani, nu se faceau ore de educatie sexuala in scoli si lucrurile nu mergeau mai rau ca acum, ba dimpotriva.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote