Citat:
În prealabil postat de ioan67
A le da raspunsuri si a-i indruma spre intelegerea vietii sexuale si spre practicarea ei in mod sanatos/virtuos, nu este oare o necesitate?
|
Numai ca orele de educatie sexuala nu indruma copii spre practicarea vietii sexuale in mod sanatos. Iar in mod virtuos, cu atat mai putin.
Citat:
Daca astazi viata sexuala a devenit o problema, atunci ea trebuie abordata, cumva, asa incat copiii sa recupereze firescul.
|
Este exact ce nu fac orele de educatie sexuala. Eu nu cred ca prezervativul este firesc. Nu cred ca portul de sterilet e firesc. Nu cred ca a lua, vreme de zeci de ani, medicamente continand doi hormoni de catre fete perfect sanatoase este ceva firesc.
Daca un sportiv s-ar dopa cu testosteron, ar avea putine sanse de castig in fata comisiei de disciplina explicand ca e firesc sa iei hormoni sexuali. Daca eu as prescrie doi hormoni, sa zicem tiroxina si adrenalina la o tanara pacienta care nu are nici cea mai mica problema endocrina, daca as face asta ani de zile, Colegiul Medicilor nu numai ca mi-ar lua dreptul de practica, dar m-ar indruma spre colegii psihiatri. Si ar avea dreptate. Hotarat lucru: nu, ceea ce se preda la orele de educatie sexuala nu are nici cea mai mica legatura cu firescul.
Citat:
Si de ce nu ar fi scoala implicata si ea, alaturi de familie si Biserica, in acest program?
|
Problema este ca, in acest program, scoala nu este implicata alaturi de familie. Si in niciun caz alaturi de Biserica.
Citat:
Problema, asadar, nu mi se pare a scoate educatia sexuala (sau cum s-o mai putea numi) din scoli, ci de a o face asa cum se cuvine.
|
Deocamdata, nu se face asa cum se cuvine. Asa cum a observat preopinenta intr- afirmatie pe care ati ironizat-o, se face ideologic. Si, pana cand se va face altfel, exact asta trebuie facut: scoasa educatia sexuala din scoli. Secole la randul, pana acum vreo 10-15 ani, nu se faceau ore de educatie sexuala in scoli si lucrurile nu mergeau mai rau ca acum, ba dimpotriva.