Citat:
În prealabil postat de ioan67
Daca ai avut aceasta experienta particulara, de ce generalizezi?
Ce te face sa crezi ca toate orele de educatie sexuala constau in a flutura prezervative pe sub nasul elevilor?
Si in ce baza proorocesti viitorul?
Cand vad cum scrii imi vine sa cred ca nu intamplator ai primit acea lectie. Probabil ca o meritai.
|
Nu am generalizat. Dar, acest tip de ore de educatie sexuala (cu "fluturatul prezervativului") inca se tine in multe licee, deoarece acea organizatie non-guvernamentala, de care va spuneam anterior, este una dintre principalele asociatii "pentru sanatatea reproducerii" din Romania (se numeste Tineri pentru Tineri, daca e cineva interesat)... si nu este singura asociatie de acest gen care merge pe principiul "Liber la sex !".
Tot in liceu, am avut ocazia sa particip si la un alt tip de educatie sexuala, predata de o asociatie ortodoxa din oras. Ora a decurs bine, s-au prezentat bolile venerice, s-a vorbit de promiscuitatea sexuala dar si despre riscurile avortului. Ba mai mult, reprezentantul acelei asociatii ne-a prezentat o chiureta dar si cum se face un avort, prezentandu-ne niste imagini cu embrioni avortati. O astfel de ora este chiar benefica, din punctul meu de vedere... Din nefericire, sunt mult mai multe asociatii care "flutura prezervative" decat asociatii care sa prezinte sexualitatea intr-o maniera morala.
Prin urmare, nu pot sa vad un viitor bun in ceea ce priveste ed.sexuala, mai ales ca ONG-urile care aduc lauda prezervativelor au o bogata baza materiala - fiind finantate de Planned Parenthood si Marie Stopes (cele mai mari fundatii din SUA care se preocupa cu promovarea contraceptiei).