Citat:
În prealabil postat de RaduRO
De curand m-am indragostit de o fata care merge la acelasi duhovnic ca al meu. Eu sunt foarte timid si nu am resuit sa-mi fac curaj sa vorbesc cu ea si nici nu cred ca imi voi face. Sfatul duhovnicului a fost sa incerc totusi, ca el nu are cum sa ma ajute si sa am rabdare.
Cum as putea sa o cuceresc? Nu ma pricep deloc si sunt sensibil asa ca in caz de respingere nici nu stiu daca as mai putea trece pe la aceeasi biserica. Am citit acatiste (Efrem cel Nou, Nicolae, Xenia, etc. *cu binecuvantare), am fost la Sf. Maslu, am tinut post, ma impartasesc si nu fac pacate mari, dar nici macar nu se uita la mine.
Cum prima varianta nu cred ca o sa mearga as vrea macar sa-mi spuneti o rugaciune ceva ca sa nu ma mai gandesc la ea. Nu pot fii atent la slujba pentru ca imi fuge gandul la ea, chiar si daca spun rugaciunea inimii. De obicei chiar plang de durerea ca nu o am, stiu ca nu o mert, dar vreau macar sa o uit.
|
Poate nu e pentru tine aceasta fata tu fiind un suflet sensibil si timid. Dar gandeste-te bine ca indragostirea asta uneori patimasa si care-ti taie orice fel de curaj in a deschide un dialog cu persoana in cauza sau care te face sa te gandesti mereu la acea persoana sa nu fie o lucrare a necuratului care-i lupta pe cei sensibili cu o sensibilitate exagerata. Daca tu nu poti sa intri in vorba cu o persoana pe motiv ca te-ai "indragostit" de ea e ceva dubios la mijloc. Timiditatea si sensibilitatea o inteleg in sensul in care nu vrei sa deranjezi pe cineva, nu vrei sa superi, dar ca sa saluti sa o intrebi numele ei nu are nici un sens aceasta timiditate, de aia cred ce am scris mai sus.
Ca si ajutor in a te ruga eu te sfatuiesc sa faci rugaciune la Maica Domnului, ca este grabnic ajutatoare. Orice fel de rugaciune la Imparateasa Cerurilor, acatist, paraclis, chiar si simpla rugaciune scurta si cuprinzatoare "Usa milostivirii deschide-o noua binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ca sa nu pierim cei ce nadajduim in tine, ci sa ne mantuim prin tine din nevoi, ca tu esti mantuirea neamului crestinesc." e de mare ajutor atunci cand iti intra in inima.