View Single Post
Vechi 27.02.2008, 18:22:25
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

Mirela-h, iti multumesc foarte mult pentru raspunsul tau, sincer, aproape ca nu ma asteptam ca cineva sa raspunda atat de la obiet ca tine, insa te-as ruga, ca sa ma conving si eu totusi, sa imi dai ceva bibliografie de unde stii toate astea.Si mai este ceva care totusi nu se potriveste cu ce ai zis.Iata ce imi zicea un evreu:"Sa-ti dau doar un singur exemplu.Vino intr-o vizita la Aschelon in Israel.In parcul national :fosta cetate Aschelon s-o vezi pe zeita Isis cu pruncul Horus in brate.Statuie veche de vreo 3ooo de ani.Daca nu citesti ce scrie ,juri ca e Maria cu pruncul Isus.Si nu cred ca o sa sustii ca teoria zeului Horus ,a aparut dupa Isus."Daca esti sigura ca informatiile despre aceasta legenda au aparut abia dupa crestinism, ce-i cu statuia aceea?
Ma rog, uite cate ceva despre fecioria lui Isis:
"După ce autoritatea Thebei a crescut, Amon a devenit un zeu mult mai important, dar apoi a decăzut și a fost asimilat de Ra. În consecință, Mut, soția lui Amon, care pâna atunci absorbise alte zeițe a fosta cum asimilată de soția lui Ra, Isis-Hathor, devenind Mut-Isis-Nekhbet. Cu toate acestea, infertilitatea și virginitatea zeiței Mut au fost luate în considerație și astfel a apărut mitul că Isis a rămas însărcinată datorită magiei când s-a transformat într-un uliu și a zburat peste trupul neînsuflețit a lui Osiris."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Isis
Despre asta:( nu stii nimic:"In unele parti ale lumii, calendarul începea în constelatia Fecioarei si deci soarele "se nastea din fecioara". Soarele este "lumina lumii", "vine din nori si fiecare ochi o sa-l vada", soarele care se ridica dimineata este "salvatorul umanitatii", "soarele are o coroana de spini", discipolii soarelui sint cele 12 luni si cele 12 semne zodiacale pe care soarele le traverseaza in cele 12 luni. Si eruditii timpului stiau ca zeii lor erau de natura astronomica si atmosferica si nu personaje istorice.
Nu este întâmplator asadar ca exista 12 Apostoli ai lui Isus si 12 sunt casele astrologice si lunile anului, cum 12 sunt si "ajutoarele" lui Horus. Cei 12 discipoli ai lui Isus, sunt simboluri pentru casele zodiacale si nu reprezinta figuri istorice care au jucat o drama pe pamânt, în jur de anul 30. Petru cu usurinta reveleaza caracterul sau mitologic, in timp ce de Iuda s-a spus ca reprezenta Scorpionul, "tradatorul", în epoca anului când puterea soarelui slabeste."?

Reply With Quote