Citat:
În prealabil postat de Copacel
Da mai am. Ce parere ai de medici ? Mai ales de psihologi si sau psihiatrii ?
|
Păi dacă ai cunoaște pe sfîntul Pantelimon sau pe atîția sfinți medici creștini fără de arginți așa cum îi cunosc eu atunci ai pricepe că nu am de dus un război cu vreun medic.
De psihologi și de psihiatrii am o părere foarte proastă dar îi iert de acuzare dacă mă gîndesc cît de greu le este lor de vindecat tot felul de bolnavi care apelează la ei.
Bunicul meu a fost psihiatru și a avut din cei 7 frați cîți au fost la părinți, un frate sau doi care de asemenea au fost psihiatrii. Practicau regresia hipnotică și tot felul de tratamente bazate pe sugestie, pe impuls, pe inerție... erau medici mari... dar aveau destule păcate așa că mai bine spune-mi părerea ta despre ei, despre psihiatrii și psihologi. De ce ți-e frică de ei? Am văzut destui bolnavi psihic și știu cum au fost tratați. Nu am nevoie nici de tratamente psihologice cu atît mai mult cu cît nu le găsesc utile la ceva mai ales că teoriile lor le știu și le consider nocive pentru dreapta credință... ortodoxă! Defapt nu sunt tratamente ci experiențe nereușite pe oameni pe baza cărora s-au întocmit cărți ''științifice'' prin care vor să obțină omul lumesc ateu bine integrat în lume și bine adaptat și care știe socializa și să se comporte ''civilizat'' în public.
Apoi am o colegă de servici psiholoagă și pe alți psihologi i-am văzut pe la TV și prin filme cum tratează și ce recomandă ei așa că știu ce susțin și cum încearcă să te trateze ca să te ''adaptezi''.
Nu-i condamn pe niciunii însă teoriile lor și practica lor nu e una creștină darmite de a fi una ortodoxă. Ei se apropie mai mult prin tratamentele și sfaturile lor de metodele egipsihologice și egipsiatrice practicate de milenii de toate vrăjitoarele și de toate ghicitoarele și de toate propagandele și experimentele care se joacă cu creierul omului și cu sufletul omului însă nu e un joc cinstit ci jocul lor de păcălici este unul la care ei întotdeauna trișează, fraierind bolnavul sau aparținătorii pentru intențiile lor... cică nobile.
Deci nu-i judec și nu-i condamn fiindcă mi-aș condamna familia, bunicii însă nici nu pot să le împărtășesc tuturor medicilor metodele lor viclene și teoriile lor pe baza cărora ei vor să te ''trateze''.
Cu toată buna credință, n-am cum să-i cred, însă de exemplu, cum mi-e rău pe mașină din pricina serpentinelor și a frînărilor repetate recunosc că am luat pe drumul de la Sinaia la Pucioasa Emetiral, medicament recomandat de ei și așa, din mila lui Dumnezeu, nu am vărsat pe drum și nu mi s-a făcut rău deloc... am luat două pastile și am făcut cei 45 de km între Sinaia și Pucioasa și inapoi fără să am nicio problemă de amețeală sau de vărsare.