Citat:
În prealabil postat de Roxia85
Nu as accepta necredinicios ca mi-e groaza de urmari.  Dar ma gandesc ca sunt si care accepta ca nu prea sunt multi barbati in biserica oricum. Practic alegi intre a te casatori foarte tarziu dar asa cum trebuie sau chiar deloc sau mai devreme dar mai putin ok. Acum fiecare face cat poate. Totusi nu cred ca vorbim de ortodoxe, daca au nevoi mai putin ortodoxe. :)
|
Ar trebui definit ce inseamna un om ortodox si o nevoie ortodoxa.
Un om care doreste sa se casatoreasca, sa fie normal si sa aibe copii este ortodox?
Un om care doreste sa duca o vita normala, sa iubeasca, sa aibe anumite relatii ca sa aibe copii, este ortodox sau nu?
Mi-as dori sa dati exemple aici, ca sa intelegem la ce se face referire.
Am impresia ca se cantaresc oamenii aici ca la piata (si nu numai aici se fac aceste judecati).
Unii sunt impotriva casatoriei considerand-o ca fiind pacat (adica relatiile intre soti sunt pacat) si am intalnite destui pe acest forum.
Si am mai vazut de-a lungul timpului tot felul de teorii (nu esti ortodox pentru ca nu esti perfect de ex.).
Apropos - chiar ieri ne spunea preotul la predica, referindu-se la un teolog (preot si el cred), care spunea ca nu exista om care sa nu faca pacat, greseala, fiindca este in natura lui. Daca-l iei la puricat gasesti macar un pacat, oricat s-ar stradui.
Si atunci?