Citat:
În prealabil postat de AlinB
Haha, va ocupati si de spiritism care va sa zica 
|
Spiritismul e atunci cînd chemi tu morții morți și nu cînd te vizitează morții vii. Pe mine m-a vizitat Hrineanu în drumul lui spre NIP cînd eram în Armată, prin 92-93 deci pe vremea cînd habar nu aveam de sfînta Verginica și de Cuvîntul lui Dumnezeu sau de vreo Trîmbiță Apocaliptică și e foarte ciudat că el era de culoare bleumarin, sufletul său, așa că acum mi-e clar că pe vremea cît trăise se umplea de Duh Sfînt care locuia în el cînd binecuvînta și acela era galben și bun răspîndind mireasmă și milă și polen în jur. Abea ulterior am înțeles de ce a trecut pe la mine care eram în pat în armată prin 92-93, pentru ca să-mi întărească Credința în Duhul Sfînt știind el probabil că eu voi crede și Cuvîntul lui Dumnezeu pe care cu binecuvîntarea lui s-a uns ca Cetate de Nou Ierusalim în 91-92. Deci pe vremea cînd m-a vizitat pe mine Episcopul Hrineanu așa ca un om oarecare, ca un suflet bleumarin, ca un mort, eu nu știam de cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice. Deși nu semăna cu episcopul prea bătrîn Hrineanu pe care îl văzusem de foarte aproape cît a fost viu am știut că el este cînd a venit la patul meu și acum știu că el a fost cînd i-am văzut poza pe net căci acum am văzut că semăna acel mort viu cu cel ce era mai în tinerețe. Deci sigur el era și așa am înțeles ulterior că atunci trecuse la cele veșnice. Practic noi în armată discutam despre Credință și despre Dumnezeu și eu credeam că sinteza Bibliei este iubirea și atît iar el, mortul viu care a trecut pe la mine cînd stăteam în pat și nu puteam dormi, m-a corectat spunîndu-mi că nu se poate face o astfel de sintetizare simplistă căci Biblia e mult mai mult de atît... și cred acum că se referea la credință, la dreptate, la sfințenie, la Adevăr și la multe altele pe care le găsim acolo în Cuvîntul lui Dumnezeu de la întemeierea lumii și pînă azi.
Deci nu mă ocupam nici eu de spiritism și nici ei nu se ocupă, dar crezi tu că e vinovat cineva dacă pe vremuri, cînd habar nu aveam de Trîmbițe, a trecut episcopul Hrineanu în drum spre NIP pe la patul meu care am făcut armata după facultate, 6 luni la Cîmpina? Nu e de vină nimeni, el s-a arătat ca un om mai tînăr decît așa ca moș și de culoare bleumarin spre deosebire de dățile cînd era plin de Duh Sfînt la liturghiile cînd binecuvînta încît simțeam cum se deschide Cerul și vedeam cum se umplea de Lumină și de Sfințenie binecuvîntînd cu Duhul Acela Sfînt și Luminos și foarte bun, blînd și milos.
Citat:
Hai sa-ti spun si eu ceva in taina: eu am auzit ca a marturisit post mortem ca a gresit si sunteti o secta, ce zici de asta?
|
Zic că ai auzit prost... pentru că eu cred și știu că NIP nu sunt sectă iar dacă chiar ar fi mărturisit Hrineanu după moarte așa ceva atunci ar fi însemnat că a căzut după moarte din Credință așa ca Lucsifer pe vremuri devenind satană. Deci e posibil dar nu te cred. Și acuma dacă se roagă cineva episcopului Hrineanu cu credință în NIP s-ar putea să-i întărească și lor Credința și ăsta nu e spiritism chiar dacă nu a fost declarat sfînt. Cred că este pe undeva pictat în icoane sau fresce și cred că se poate oricine ruga morților cei vii, care din greco-catolici au revenit la ortodoxie răbdînd regimul comunist pînă la sfîrșit.
Deci nu eu l-am chemat ci el a trecut pe la mine știind poate de la Dumnezeu că am participat pe la slujbele lui Episcopale și știind că am nevoie să mă corecteze și să-mi întărească Credința!
Așadar iată că și după moarte, Păstorii cei buni se îngrijesc de oile lor!.. așa cum a mărturisit și părintele prooroc Arsenie Boca de la Prislop că după moarte îi va putea ajuta și mai mult pe credincioșii care îl cheamă să le vindece suferințele.