View Single Post
Vechi 07.09.2016, 20:26:16
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Talcuirea VT - Cine este sarpele amagitor?

Sarpele amagitor este parerea-de-sine.

Acest sarpe amageste fiecare faptura fara exceptie.

Din parerea de sine izvorasc toate patimile, toti proorocii falsi, toti lupii in piei de oaie. Toate sunt lucrari inlauntrul omului.

Cel cu parere de sine in orice miscare pe care o face lasa mult fum in urma lui cu miros de cartire, aprindere patimasa, aroganta, lamentare, necuviinta...

Cel fara parere de sine este ca o pasare in zbor. In tot ce face nu lasa in urma nicio dara. Este acelasi, indiferent de context, provocari si actiuni.

Si cum poti sa scapi de sarpele amagitor atunci ?
Dupa mine nici Crestinismul si nici Buddhism-ul nu sunt solutii ideale. Sunt solutii, dar nu ideale, nu pentru omul care isi duce viata in ritm normal, cu familie, serviciu, copii, si alte obligatii.

Nu Crestinism deoarece:
- e greu de crezut. Punct.

Nu Buddhism deoarece:
- desi spune sa vezi realitatea asa cum e si nimic mai mult, eu vad ca picioarele mele sunt facut ca sa merg si sa alerg, nu sa imi pun calcaiul stang peste coapsa dreapta si calcaiul drept peste coapsa stanga. Asta a nenatural, si in consecinta in contradictie cu invataturile budhiste (e ceva in plus). Ori practica zazen-ului, ca despre asta vorbesc aici, e centrala si obligatorie in budhism. Deci cum sa poti obtine echilibrul perfect, vacuitatea, iluminarea, etc, printr-o pozitie care este de-a dreptul nenaturala si in contradictie cu natura umana. Stiu ca prin suferinta, ca si la Crestinism dealtfel, dar picioarele intortocheate nu sunt singura solutie de a suferi. Exista o infinitate de moduri. Poate exista o forma de obtinere a iluminarii intr-un mod mai direct, mergand zi de zi la serviciu si suferand vazand ce sefi prosti ai. Sunt deschis la orice propunere.

Last edited by iliegh; 07.09.2016 at 21:24:01. Motiv: n