Citat:
În prealabil postat de ioan67
Mai frate, de dragul adevarului nu-i mai amesteca pe doftorii astia in aceeasi oala.
|
Nu eu îi amestec ci toți stau în aceiași oală de noapte a vrăjitoarelor egipsihologice și egipsiatrocice ale gLumii horor și dau verdicte, pun diagnostice macabre, dau sfaturi fără finalitate și te amețesc mereu cu îndemnuri ca să nu mai crezi în nimic așa ca ei ci să păcătuiești ca să-ți împlinești eul pe care astfel cică poți să-l cunoști mai bine. Toți te mituie și îți recomandă să crezi în superstițiile lor ateiste și să-ți pui nădejdea în vrăjeala lor de tip ghiceală țigănească așa ca un fel de mari specialiști în înșelare și păcăleli ca să poți și tu așa ca ei să nu te temi de viitor și să poți să-ți împlinești interesele și idealurile cu viclenie adică toată pofta și păcătuirea fără probleme de conștiință, fără probleme de morală, fără răspundere, lăsundu-te pe mîna lor în ideea că astfel te scapă ei și că o să răspundă ei, tu numai să-i crezi pe ei că cică te scapă de stress, de complexe de inferioritate și de superioritate și de tot felul de inadaptări și inadegvări la realitate și la societate ca să poți și tu socializa așa ca alții.
Citat:
Uite, Froid Sigmund (adica Freud) nu a fost psihiatru ci neurolog si psihanalist. Pavlov, Ivan a fost tot neurolog si mare cercetator al fiziologiei creierului (de la el ne-a ramas povestea cu reflexele conditionate si bancurile cu cateaua lui care il conditionase sa ii aprinda becul si sa ii aduca mancarea la ora fixa); dar nu psihiatru si nici psiholog sau psihanalist. Jung, Carl Gustav (iar nu Young) a fost medic psihiatru si psihanalist, intr-adevar.
|
Pe vremea aia nu erau așa de diversificate ramurile medicinii, ci toți neurologii erau și psihologi și psihiatrii și te tratau ei și de leziuni organice și de tot felul de fobii sau depresii sau stări disperate sau anxioase sau de obsesii maniacale sau impotențe sexuale sau de prăbușiri psihice. Sunt mulți medici din ăștia cu renume mare dar am dat doar 3 exemple pentru teoriile lor și pentru practica lor. N-am vrut să intru mai adînc în șerpăria lor ca să nu mă contaminez de tenebrele respective și nu m-a interesat să le redau corect numele căci oricine îi găsește pe net pe toți. Deci mi-am permis să fiu ignorant și inexact căci asta mi-ar mai lipsi să intru în amănunte și să fiu riguros științific cu toate minciunile și teoriile lor horror cu care distrug o lume întreagă mai rău ca ciuma sau lepra sau bomba atomică sau terorismul. Fraierii se duc așa ca și șioriceii cobai sperînd că o să-i vindece acești aiuriți foarte cruzi și alunecoși. O să-i mînce de vii cu fulgi cu tot dar omul nu își dă seama din pricina gLumii care îi duce de nas cu snobismul, cu luxul, cu vrăjeala, cu moda, cu știința, cu obiceiurile simandicoase...
Citat:
Alin nu are treaba cu nici unul dintre ei. (din pacate)
Nu de alta, dar urmasii celor enumerati de tine mai sus au cu totul alte cunostinte si metode de terapie decat barbosii lor inaintasi.
|
Nici nu-i doresc să meargă vreodată pe la unul din ăștia noi care au depășit prin aiureală și prin necredință pe toți înaintașii lor încît te pot face varză și legumă de la primele ședințe... ci îi doresc să-și regăsească Credința pierdută și pe marele Doctor care chiar te poate vindeca de orice problemă de orice natură... pe Iisus Hristos, pe Mîntuitorul nostru, mîntuitorul și Lumina lumii.
De la întemeierea lumii și pînă azi, toți bărboșii și toți rașii ăștia purtînd musteți sau ciocuri și toți urmașii lor mai rași sau potrivindu-și barba cu modă sau ca să aibă credibilitate, ca prin asta să lași după ei, umblă cu ghicitul și vrăjitul eliberîndu-te de complexe și constrîngeri ca să poți păcătui fără probleme amăgindu-te că va fi bine pentru că zic ei... de parcă ar ști ei... cum e bine și cum va fi. Nu știu dar se dau mari și te duc în iad fără probleme tratîndu-te ca pe un caz, ca pe o ciudățenie pe care fac ei experiențe... păcălindu-te să-i crezi așa ca pe vrăjitoarele care-ți ghicesc viitorul și te bagă în superstiții și obsesii și nebunii fără să-ți dai seama cum rămîi să crezi o viață tot felul de minciuni lansate de ele așa ca și cum ele ar știi. Se lipesc de fraieri așa cum se lipesc astrogramele și zodiacele și tot felul de abureli cu care proștii se lasă păcăliți pentru că îi mituie și le încîntă orgoliul și au impresia că se întmplă ceea ce li se spune și ca niște copii cuminți, de frică se supun orbește tuturor prostiilor debitate de tot felul de impostori și de păcălici care îi trădează și îi vînd minciunii și răutății și păcătuirii.
Nu-i mai credeți ci ''Lăsați medicii psihiatrii și psihologii să vină la Mine!'' ca să-i vindec de toate tîmpeniile lor pe care le debitează de parcă ar știi.