Pai ce am spus eu vreodata ca as fi de acord cu tot ceea ce se intampla ? Acum cativa ani spuneam despre spectacole gen Assisi 86 si altele care au urmat si probabil continua si astazi, ca par un spectacol de dans tematic organizat in onoarea cuiva pe care nu-l vedem.
Dar una e una si alta e alta. Una e sa pui un pic de presiune asa cum spune Parintele Vlaicu in clipul postat de mine - ca ar fi pus Sfantul Munte pe Patriarhul Ecumenic atragandu-i atentia ca dialogul este ok dar rugaciunile sunt ceva cam mult :) , si cu asta sunt foarte multi ortodocsi de acord si alta e sa te legi de un document pe care nu il intelegi fie ca nu te duce capul fie ca nu vrei sa-l intelegi - chestia cu bisericile si asa mai departe.
Daca ar fi dupa Vulcanescu, nici un ortodox nu ar trebui sa discute cu nici un crestin de o alta confesiune ( dar ce le spun eu crestini ca aia-s eretici anatemizati toti :) ). In afara de el desigur, ca el ar cutreiera facebook-ul impartind anateme in stanga si in dreapta de dragul ereticilor si poruncindu-le acestora sa se intoarca la ortodoxie daca nu vor sa arda in iad.
Sunt sigur ca are foarte mult spor si a adus sute de mii inapoi la credinta in felul asta, deci are o cununa deja pregatita acolo sus. Nu ca ecumenistii astia care se duc pe la penticostali si le expun alora intr-un mod decent credinta ortodoxa ( vezi cazul Parintelui Necula de exemplu ).