Apoi sa nu uitam ca in anii 60-70, in scheciurile comice difuzate la TVR cu marii nostri actori (Toma Caragiu, Amza Pelea, etc), anumite aspecte negative de atunci erau criticate deschis!
Scheciuri precum Ca asa-i in tenis, Omul cu soparla, Mefisto (Ca umbli dupa o felie de sunca pana unde mi-am intarcat eu copii) a lui Toma Caragiu, sau Nea Marin si blocurile din Bucuresti (Bine ca picasi tu de la Bailesti, ca daca era sa-i astept pe astia de la IAL ramaneam zidit de viu in casa precum mesterul Manole), Revelion la munte, Nea Marin si adeverinta, a lui Amza Pelea criticau deschis aspectele negative din epoca.
Apoi si in unele filme erau criticate voalat aspectele negative din epoca- Buletin de Bucuresti si Casatorie cu repetitie, Secretul lui Bachus, Secretul lui Nemesis, Primavara/vara/toamna/iarna bobocilor, Nea Marin miliardar, etc.
Activitatea militiei era descrisa destul de realist in celebra serie Brigada Diverse (cu Iurie Darie, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Puiu Calinescu, Jean Constantin).
|