View Single Post
Vechi 13.09.2016, 15:38:40
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

In ultima vreme mi-am exprimat opinia, de la o afirmatie simpla pana la o pledoarie infierbantata, ce-i drept, referitor la cateva chestiuni pe care le gasesc nefiresti.
Enumar pe scurt:
- unul scrie la nesfarsit ca Hristos ori Budha e totuna si toarna mii de postari contrafacute; nu se rezuma la un topic, isi raspandeste teoriile cat poate de des, pe oriunde. Pana cand? Pana cand vom afla ca budhhismul e de fapt explicatia si noima a mai inalta a crestinismului?

- altul preamareste regimul comunist; ne invata cat de bun era tovarasu si noi cat de rai si de prosti ca nu am preamarit cum se cuvine comunismul. Pana cand? Pana cand vom afla ca suntem un popor destinat, de fapt, comunismului iar nu Imparatiei?

- un altul spune ca moastele nu sunt vii; mai spune si altele de acelasi fel, legat si de icoane si de alte lucruri sfinte din Biserica. Are sute de postari "cerebrale", zice el, "lucide". Pana cand i se permite sa batjocoreasca Invatatura si Traditia Bisericii?

- o femeie se da de ceasul mortii, incat mai nou inalta si acatiste (in definitiv, asta ar putea totusi sa fie un lucru bun, intre niste limite ale smereniei totusi), cum ca Sinodul la care au participat ierarhii nostri, a fost talharesc. Aduce in prim-plan grecotei care ne injura pe fata, spunind ca romanii si teologii nostri suntem de fapt ecumenisti. Pana cand, pana cand sa particip, respectuos si cuminte, la astfel de lucruri batjocoritoare?

Apai, daca asa stau lucrurile, iar aici se scrie doar pentru a se batjocori fiecare pe el insusi si pentru a-i rani pe ceilalti in ce avem mai de pret (adica in credinta sufletelor noastre in Bunul Dumnezeu si in Biserica Lui), daca pe forum sunt atatea subiecte si postari care arunca cu noroi in valorile noastre de romani si de crestini, daca orice impotrivire la adresa acestor magarii agresive e etichetata imediat ca jignire si impolitete, atunci nu stiu ce mai pot face decat sa ma dezic de partasia cu astfel de oameni si de practici. Batjocoriti cat voiti mai departe! Iar voi ceilalti, care ati ales sa taceti sau sa scrieti ca domnisoarele sfioase, traiti mai departe cu toti acestia care va batjocoresc prin postarile lor. Fiti blanzi cu ei la nesfarsit, indiferent ce mizerii posteaza, ca sigur se vor vindeca si va vor multumi.
Reply With Quote