Citat:
În prealabil postat de CristianR
Cezar, să nu fie cu supărare, zice Adrian multe vrute și nevrute, însă afirmația lui despre moaște nu mi s-a părut batjocoritoare:
Cred că se poate constata chiar o îmbunătățire a perspectivei lui de-a lungul anilor. Sunt de acord cu el că moaștele nu sunt vii precum un om, în sensul că nu poartă în ele sufletul sfântului căruia îi aparțin, că nu au o voință proprie. Totuși, minunile care se fac prin intermediul lor credem că se fac și datorită voinței sfântului. Ceea ce le face vii, însă, este Duhul Sfânt, de care s-a pătruns nu doar sufletul, ci și trupul celui care a dat sfintele moaște.
|
Mie mi se pare ca Adrian s-a exprimat cu destul bun-simt, in nici un caz batjocoritor, ba dimpotriva, cu respect si exprimand o pozitie destul de ortodoxa vis-a-vis de subiect.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.
"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi
|