View Single Post
Vechi 14.09.2016, 02:38:11
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Tovarase Florin, ca sa nu credeti ca am ceva nu stiu cum cu dvs., iata: imi fac mie pomana si va fac si dvs. un dar, daca primiti - un text puternic, pe care l-am descoperit, prin Mila Domnului, aseara.
Il voi transcrie aici, partial (cartea are 171 de pagini, ma iertati...). Fac efortul asta de dragul Adevarului si totodata ca forma concreta de a va stimula increderea ca nu voiesc sa va mint sau sa va insult.
Cititi daca voiti! Veti vedea cum se intalnesc doua lumi: Biserica si comunismul. Veti zice, poate ca nu e vorba limpede pe text despre comunisti? Fiti cu bagare de seama! Nu se poate sa nu descoperiti aceeasi esenta sub forme aparent diferite. Parintele Virgil Gheorghiu sugereaza multe prin textul sau simplu si vibrant.
Cititi, simtiti, cumpaniti!.... Sub chipuri si nume diferite, in uniforme diferite sunt acelasi soi de oameni. Ii stim bine dupa faptele de mai tarziu. Si nu citim aici ca sa facem noi un proces al comunismului, cu intentie de condamnare. Ci va invit sa cititi ca sa intelegem... Ca sa pricepem cine suntem, de unde venim si ce prezent avem. Si ce viitor, daca nu pricepem acum...
Doamne ajuta!
P.S. Asemenea autorului cartii, voi sta si eu pana la ora cinci dimineata sa va transmit "ultimele stiri". Nu neaparat, insa, la fapte diverse, desi se poate zice si asa. E datoria mea, mi-a fost data si mi-o asum fara carteala. Nu sunteti, insa, dator sa cititi! M-as bucura, doar, s-o faceti.... Pentru ca e vorba despre un alt fel de tata! Nu ca al dvs., nici ca al meu, iertati sa fie tatii nostri! E vorba despre un tata care nu se batea pe burta cu politistii si cu securistii, care nu o tragea cu bere si cu mititei, care nu innopta la "Capsa"... E vorba despre un tata care a fost victima celor pomeniti de dvs. si pe care ii laudati peste poate!
Haideti, Florin, sa vedem cum poate fi un altfel de tata decat al nostru!
Haideti sa intelegem, astfel, de ce si noi doi suntem altfel decat preotul Gheorghiu!

*

Virgil Gheorghiu, preot
"Tatal meu, preotul care s-a urcat la cer/ amintiri dintr-o copilarie teologica"
Deisis, Sibiu, 2008
Traducere Maria-Cornelia Ica jr
Prefata diac. Ioan I. Ica jr

fragmente, pag. 130 si urm.

Last edited by ioan67; 14.09.2016 at 04:10:34.