Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Ce-s astea ? Teste de casatorie?
Chestiile astea se preiau in familie pe linie materna, te pregateste pt intretinrea familiei mama,bunica ,matusa,nasa de botez...tot ele te dadacesc cum e bine,cum nu este bine.
Iar daca nu stii ceva cand te casatoresti,poti invata pe parcurs. Nu o sa-ti faca una de 20 de ani friptura ,cum o face maica-sa de 45 de ani cu atata experienta in spate. Dar se invata si dupa vreo 3-10 fripturi arse o nimeni si una buna; mai mananci si la restaurant,nu poti sa divortezi acum ca nu iti face friptura ca la maica-ta!
Nu se dau concursuri de bucatarese si femei de menaj cand se cauta neveste si nici de depanatori, instalatori si mecanici auto cand se cauta soti.
Problema este mult mai complexa.
|
Nu e vorba de teste de casatorie- poate nu m-am exprimat eu bine! Si evident ca nimeni nu se desparte (cel putin nu un om intreg la minte) din cauza ca sotia nu a gatit nu stiu cum o friptura!
Eu altceva am vrut sa spun! Si anume ca este necesar si a cunoaste un om inainte de casatorie si in casa si gospodaria lui/ei, pentru a vedea ce atitudine are acel om fata de treburile gospodaresti, care- cred ca sunteti de acord cu mine- trebuie facute impreuna (exceptând cazurile de imbolnaviri sau accidente) de cei doi soti!
Sunt din pacate si barbati si femei lenesi/lenese sau puturosi, care nu vor sa contribuie cu nimic la treburile casnice!
Asa cum sunt si barbati care refuza sa-si ajute sotiile in gospodarie (barbati care prefera sa stea tot timpul liber cu prietenii la bere, sau pe stadion, etc), la fel exista si femei care, desi ar putea din punct de vedere fizic, refuza sa faca orice treaba in gospodarie , preferand sa stea si sa barfeasca cu prietenele, sau sa stea toata ziua la coafor, spa, solar, cumparaturi de haine de lux, prin mall-uri, etc!
De asta este necesara si cunoasterea omului si in privinta atitudinii lui in privinta treburilor gospodaresti.