Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cum ma vezi tu din prisma orgoliului tau ranit...
|
Orgoliul meu? Ma gandeam ca am depasit faza orgoliului meu, cel putin in virtual... Imi pare rau ca vezi aici o lamentare a orgoliului ranit. Pentru asta ar trebui sa ma doara...
Citat:
Sigur ca nu ma deranjeaza interventia ta, e un forum in care fiecare e liber sa zica ce crede in limita bunului simt...
|
Bunul simt face diferenta de fapt. Din pacate lipsa bunului simt este sesizata de fiecare data de ceilalti. Dar...
"Mai sunt baieti crestini? Unde?" Bunul simt este in inima omului, iar Dumnezeu o vede, chiar daca omul se afla deocamdata in discoteca sau hoinar prin viata... Fiecaruia dintre noi i se da sansa sa devina grau din neghina... Totul e sa vrea!
Citat:
Si care va sa zica argumentul pentru faptul ca discoteca duce la mantuire iar biserica la Iad este un caz singular pe care il stii tu...
|
Singular? As vrea sa cred ca stiu tot atat de multe cazuri (ma refer la cei pe care i-am cunoscut personal, nu neaparat la cazurile amintite de sfintii parinti) cu persoane care intr-un fel sau altul, au reusit sa cunoasca Harul (conditia esentiala de a ne numi crestini) decat dintre cei care "au alergat" dintotdeuna in aceasta cursa, fara sa constientizeze in sine, ce ar trebui sa obtina, pentu a se mantui. Am mai spus-o si eu si altii pe acest forum: insistati asupra Sfantului Serafim de Sarov, pentru ca este unul din putinii sfinti care ne dezvaluie pe sleau, cea mai de pret taina a mantuirii.
Citat:
Dar uite ca te intreb, oare cine i-a salvat sufletul fetei?
Mersul la discoteca sau baiatul credincios care mergea la biserica?
|
"Baiatul credincios" e doar un "instrument" in aceasta alchimie desavarsita. Nimeni nu se mantuieste singur, iar el, pentru inceput avea nevoie de... "eprubeta"... Nu-i meritul baiatului si nu-i meritul nimanui daca e frumos, destept, talentat sau in har, ci numai si numai mila lui Dumnezeu pentru cel ce-si recunoaste sincer propria slabiciune, prostie si neputinta! Biserica in sine nu creaza sfinti, cum nici matematica nu face oameni de stiinta. Pentru toate e nevoie de multe examene. Cand omul ajunge sa-si asculte vocea constiintei (sau a ingerului pazitor) si sa anticipeze fiecare ispita pe care s-o depaseasca prin rugaciune mai mult decat prin ambitie personala, e deja pe drumul cel bun. Spunea cineva (sper sa nu supar pe nimeni daca acel cineva era un catolic) ca singura ambitie admisa in fata lui Dumnezeu e aceea de a deveni mai buni!!!
Yasmina, in mantuire nu putem generaliza. Trebuie sa fim nebuni daca ne propunem sa aflam care este raportul dintre cei care merg la discoteca si se mantuiesc, fata de cei care merg la biserica si NU se mantuiesc. Fiecare tara e altfel, fiecare generatie e altfel, fiecare om are propria zestre genetica, si... o Cruce de dus!
Viata nu se ternima la 25-30 de ani. Pana la aceasta varsta avem oarecari nedumeriri si circumstante. Ferice de cei care "se trezesc" mai devreme, desi conditia este sa ajungem cu bine la final... Dupa 30 de ani, ni se ridica voalul naivitatii de pe ochi. Devenim din ce in ce mai constienti de pacatul nostru, desi ne facem ca nu observam mesajele si mesagerii care ar trebui sa ne puna serios pe ganduri si sa ne determine sa schimbam total modul de a gandi, de a actiona si de a socializa.
Nu-i greu. Intotdeuna e vorba doar de noi. Sa nu invinuim pe altii, pentru ce ni se intampla noua. Nu, nu vreau sa se inteleaga ca m-as numara printre... initiati... Vai de viata mea... Dar pot sa spun ca mi-a dat Dumnezeu sansa sa pot face diferenta. Daca nu reusesc sa ma stapanesc, nu e vina Lui, ci a mea. Si sunt mai vinovat decat cei care n-au avut inca aceasta sansa!...