View Single Post
Vechi 15.09.2016, 18:59:46
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cu vreun secol si mai bine in urma, bantuia prin pravoslavnica Rusie un curent intre calugari, un fel de secta, pe nume hlasti, ai carui adepti sustineau ca ceea ce ne leaga de Dumnezeu este pocainta.
Dar, ca sa te pocaiesti, trebuie mai intai sa pacatuiesti. Drept care alternau betiile crunte cu orgiile sexuale, pentru ca a doua zi sa se biciuiasca si sa dea cu fruntea de pamant in matanii prelungi. Ceva specific "sufletului slav".
Tot in pravoslavnica Rusie au murit cateva sute de calugari la Oranki intr-o singura zi pentru ca nu s-au lepadat, pe staret l-au dezgropat lipit de scaunelul pe care zicea rugaciunea inimii, iar prin Moscova au ars cu biserica cu tot de la focul pus de comunisti.

Tot din Rusia a venit si celebra zicala am trait ca niste porci sa murim ca niste crestini in fata autoritatilor comuniste, din partea unor calugari care facusera un sat de copii din curviile lor cu mirencele dar care au ales sa nu se lepede.

Sufletul este chipul lui Dumnezeu inainte de a fi slav sau nu sau stapanit de deviații.

Eu unul nu as avea curajul sa ridic capul din pamant daca mi-ar vorbi un Teofan al Poltavei, marturisitorul.