View Single Post
Vechi 15.09.2016, 20:14:40
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Cum noi ascultam atunci "Europa libera", tata a aflat de revolta muncitorilor brasoveni din 1987! Si ca sa-l incerce- asa la o discutie si un sprit- l-a intrebat pe unu' Tanase de la partid- "Mai Tanase, am auzit ca s-a intamplat ceva la Brasov"

Iar ala a spus- "Ei, nea' Valerica, niste huligani care au devastat sediul de partid". Iar tata i-a spus- "Mai Tanase, nu cred ca au fost doar niste huligani"!

Sau la o sedinta la Vaslui , unde era prezent o data si primul secretar al judetului Ion Fratila, ala i spune lui tata- "Nea Valerica, sa nu iei exemplul de la burtosii astia din prezidiu" , iar tata i spune "Nici tu, Ioane!".

O data tata a fost trimis (impreuna cu un alt revizor contabil) sa faca revizia contabila la cooperativa la Zorleni! Aici gestionar era un evreu- pe nume Itic, care era renumit in intreg judetul pentru relatiile pe care le aveea la Bucuresti, si prin care reusea sa aduca marfa diversificata!

Si tata i descopera un plus in gestiune de 30.000 lei (era jumate de Dacie aproape atunci).

Apoi Itic se roaga de tata- "Dom revizor, va rog, ca sa nu-mi faceti dosar penal, haideti sa impartim plusul asta".

Tata se gandeste un pic si i zice- "Mai Itic, vedem noi maine dimineata!"

Apoi a urmat noaptea cheful la un restaurant in Barlad (revizorii contabili primeau din partea cooperatiei o diurna substantiala cand plecau in deplasare)!
Apoi cand s-a trezit dimineata la hotel in Barlad , si s-a uitat in oglinda, tata si-a amintit ce i-a spus bunicul- "Valerica, nicioadata sa nu aud ca ai luat bani nemunciti!"

Atunci a stiut ca nu poate lua banii evreului, si cand s-a intors in Zorleni l-a trimis pe celalalt revizor sa incheie nota de constatare. Iar celalalt revizor a luat banii evreului si nu i-a facut dosar penal.

Peste un timp, Itic este prins de cei de la militia economica cu alte potlogarii si arestat. Iar tata este chemat ca martor la proces la Barlad! Cand a coborat pe peronul garii Barlad, la tata vine sotia si fiica evreului si plangand il roaga pe tata- "Dom revizor, va rugam, sa nu spuneti la proces daca va intreaba judecatorul ca atunci sotul meu v-a propus mita, ca face mult timp inchisoare!"

Tata le spune: "Doamna, da' ce fel de om credeti ca sunt ?! Eu nu bag oameni in puscarie!"

La proces, cand a intrebat judecatorul- "Tovarasul revizor, este adevarat ca inculpatul Itic v-a propus mita ?!", tata a raspuns- "Nu este adevarat, tovarasul judecator"!

Apoi pe unii gestionari tata i-a scapat chiar de puscarie, la un sofer de la cooperatia i-a "recuperat" carnetul de conducere din mana sefului militiei rutiere Husi, etc!