Asa e! Cine e om, om ramane!
Stii care e greseala ta? Ca ai incercat sa pozitivezi un intreg regim dictatorial, nedrept si abuziv, prin prisma faptului ca tatal tau si alti cativa au fost oameni buni, care au ajutat pe multi sau isi vedeau de treaba. Dar regimul asta, ca sa functioneze pe baza de teroare, avea oamenii lui special antrenati. Nu erau deloc putini si nici buni.
Extinde-ti, asadar, orizonturile si daca esti om, si cred ca esti, vei accepta si faptul ca foarte multi oameni au avut de suferit pe nedrept de pe urma comunistilor. Inca nu-ti vine sa crezi, dar asa este. Ti-am recomandat doua carti, ca doar pe acelea le-am citit si eu. Dar m-au lasat fara cuvinte pentru ca am aflat despre o suferinta despre care nu stiusem pana atunci. Si aceia au fost oameni, Florinvs! Si cat au suferit!
Numai sa-ti imaginezi ca unul dintre cei suferinzi ar fi putut fi un var, un prieten, un frate sau doar un vecin si atunci.... ti-ar da lacrimile.
In fond toti suntem oameni, mai buni sau mai rai. Dumnezeu sa ne ierte pe toti!
Si chiar asa, cati dintre noi, daca am fi fost intr-o anumita pozitie si am fi avut relatii peste relatii si ne-am fi scaldat in huzur, am mai fi ramas oameni? Adevarul e ca, prea putini.
Pe mine m-ai convins, Florinvs, nu toti au fost rai desi ar fi putut iar tatal tau a fost unul dintre ei! Pot sa te asigur ca n-ai scris in zadar. Multumesc!
Last edited by crinrin; 16.09.2016 at 00:28:33.
|