View Single Post
Vechi 16.09.2016, 01:32:59
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
I.P.S. Ieroteos Vlachos nu are cum sa fie vreodata ecumenist, o delegatie din care a facut parte si Zisis a fost in Georgia, in calitate de invitati - nu de autoinvitati, unde s-a pus la punct argumentatia anti sinod, iar Ieroteos Vlachos stie ca timpul curge in favoarea opozitiei in tarile in care Patriarhiile au dat liber la discutii .

Ce e spurcat pt B.O.R. e bun pt alte Patriarhii.

Mai degraba altii scot castanele din foc prin Theodoros Zisis care este comunicatorul informal al nemultumirilor generalizate din Biserica Greaca, dar pe care nu au curaj sa si le asume toti, el fiind pensionar nu mai are ce pierde.

Bucuria de pe fruntea lui Theodoros Zisis imi aduce aminte de zambetul marturisitorului Gheorghe Calciu Dumitreasa.
I.P.S. Vlachos e una, ok, poate ai sesizat ca glumeam.
Dar cu Zizis, sa fiu iertat...
Inteleg ca "fiind pensionar nu mai are ce pierde". Adica inteleg ca atunci cand nu era pensionar avea ce pierde: cariera, bani, putere si alte lucruri sfinte, nu-i asa? Dar acum, ca nu mai are, luminosul, ce pierde - isi permite sa imprastie pe net "informatia" ca romanii sunt ecumenisti, ca facultatile de Teologie din biata Romanica sunt ecumeniste, ca parintii profesori de la facultatile de Teologie sunt ecumenisti.
Dar de unde-o sti, inaltul, asta?
Ghici de unde: de la "adevaratii crestini", de la bunii nostri frati de peste Prut, care ne-au dat in gat la inaltimea sa, sultanul Ortodoxiei! Ca sa vezi... Cata virtute! Ce batran imbunatatit! Ce dreapta si smerita cugetare!
sa retinem asdar si sa pupam dreapta pentru ca aflaram si noi unde era pitit ecumenismul! Taman in Romanica si in B.O.R.! Ai vazut grecusorul zambaret?!... Ai vazut ca nu se dezminte pitigoiul?

Acuma, sigur ca omu nu are ce pierde, ca doar nu conteaza persoana mea inaintea marelui baci teologhisitor in pasareasca veche.
Dar am pierdut eu, un oarecare crestin roman, ceva din stima pentru teologii greci si, pe de alta parte, cred ca mai sunt si alti crestini romani carora nu le-a placut ce a zis inaltul teolog despre noi.
Dumnezeu sa-l ierte, ca e om batran! Pensionar, mai exact.

Last edited by ioan67; 16.09.2016 at 01:37:07.
Reply With Quote