Citat:
În prealabil postat de sophia
La fel cu vinul. Unii nu pot trai fara el. Se spune ca e bun si la bolnavi.
Altii nu-l sufera si nu-l pot bea. Sunt una dintre aceste persoane.
Si se face atat de mult caz de el. Se vorbeste de el in mod special in biserica, se aduce la parastas. De ce? (Ma refer la vin ca aliment si nu la rolul lui in Sf. Euharistie).
|
Ti-a mai scris Cezar de ce nu se recomanda alimente care-ti dau energie si euforie in post,dar este ciudat cum nu-ti ramane nimic din raspunsurile pe care le dau altii, cu bunavointa.
Preferi numai sa te framanti,sa te tanguiesti ,sa te plangi ca nu se poate,ca e prea greu etc.
Numai acum am auzit enormitatea asta ca unii nu pot trai fara vin...Cine frate? Alcoolicii? Cum sa nu se poata trai fara vin? Care sunt argumentele?
Sophia,te rog eu frumos sa nu mai deschizi discutii despre post...sunt atat de smintitoare incat ma irita toata ziua.
Si asa pana acum,ar fi trebuit sa faci la un fel cu preotul care te supravegheaza.
Spune-i dansului tot ce te framanta despre post si toate neajunsurile care le creaza;poti sa fi uimita ca iti poate da dezlegare sa nu tii post aspru sau cine stie...
In tot cazul,trebuie sa intelegi ca nu toti suntem la fel,unii pot cu usurinta sa tina post negru,altii sa posteasca aspru ,pe cand altii nu pot iesi usor din zona lor de comfort. De aceea nu se face publica aceasta lucrare ca sa nu ne judecam si masuram intre noi care si cum... sa nu ne smintim si sa ajungem la lauda de sine.
Iarasi si iarasi,postul este o unealta de infranare a voii,absolut personala intre noi si Dumnezeu.
Tine cat poti,cum poti si nu te sminti ca altii nu mananca ulei,zacusca sau ca mananca 1 data/zi. Cu timpul se poate ajunge si acolo,daca ai vointa si esti cat de cat sanatos. Este de inteles ca nu poti sa tii post fara ulei daca de abia te-ai familiarizat cu lipsa produselor animale;cand ajungi sa-ti para postul normal usor ,poti incerca si alte nevointe. Pana atunci, nu te supara si nu te stresa ca tu nu poti.
Oricum,subiectul era despre fructe de mare...cum s-o fi ajuns la ulei si alte minuni ,numai Dumnezeu stie ...
Iarta-ma,dar eu nu stiu ce sa-ti mai scriu folositor despre acest subiect...