Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
S-au dus vremurile cînd susțineai că Luna e toroidală... Cum ai făcut trecerea la semisferică? :)
|
Toroidală? Niciodată. Era vorba de Soare... și atunci am dat exemplu că dacă Soarele ar fi un tor noi practic am vedea doar un disc fiindcă restul razelor nu ar ajunge la noi și noi am crede că e sferic deși în realitate ar putea fi un tor... asta în teoria pămînt sferic-planetă și toate planetele rotindu-se în jurul soarelui în planul soarelui-tor.
Și am dat exemplu ăsta pentru a pricepe că sunt o multitudine de corpuri luminoase pe care le-am putea vedea ca pe un disc și să credem ca fraierii că sunt sfere cînd pot fi altceva. Nu era deci vorba că aș crede că Soarele sau Luna ar fi toroidale ci dădeam un exemplu că nu te poți hazarda să afirmi despre un corp că e sferic dacă tu nu-i vezi decît un disc luminos sau Lunii decît o semisferă, de jos, căci Lunii îi vezi întotdeauna aceiași față oriunde s-ar afla ea pe cer, mai jos sau mai sus.
Dar că Soarele și Luna sunt semisferice am ajuns să cred treptat folosindu-mi revelația de la Dumnezeu, Scripturile și aparatul fizico-matematic și înțelepciunea. Cea mai mare putere de înțelegere și rolul cel mai mare însă l-a avut dragostea... Iubirea. Doar ea a reușit să creadă Adevărul cu Dreptate și să-L facă public susținînd că așa se interpretează Facerea.