Nu stiu de ce v-ati repezit cu atatea citate despre tacere, citate care nuanteaza virtutea tacerii scotind fiecare in evidenta cate un aspect al acesteia, asa cum a fost ea experiata de cuviosi. Si cum a fost inteleasa, prin roadele ei in sufletul nevoitorilor.
Ma asteptasem ca, atunci cand ati scris, sa cititi comentariul pe care l-am facut la postarea surorii forever. Oare l-ati citit? Sau ati raspuns asa, dind cu toptanul argumente doar ca sa fie impotrivire intre noi...
V-ati gandit, macar o clipa, ce motiv am avut eu cand am scris acel text catre Adina?
V-ati gandit ca, poate, am avut un motiv foarte precis si un anumit scop?
Ei bine, asa cum stiu eu ca stau lucrurile, cred ca ar fi fost foarte bine sa lasati sa "dospeasca" un pic raspunsul meu catre Adina si, mai ales, sa asteptati raspunsul ei. Am scris cu un scop foarte precis si in baza unor ratiuni care va scapa. Si imi pare rau ca ati intervenit cu totul neinspirat. Nu lucrurile pe care le-ati scris sunt rele (sunt si eu de acord cu voi ca acele texte sunt nestemate din gandirea patristica si totdata sunt seminte pentru o posibila vietuire curata, mantuitoare), ci faptul ca ati intervenit intr-un moment foarte nepotrivit. Adina cred ca a inteles mai bine intentia, finalitatea, scopul postarii pe care ati amendat-o. Daca eu am vrut sa intervin prompt in sprijinul Adinei, voi prin mesajele voastre ati anulat aceasta interventie - fara sa stiti ce faceam, de fapt. Mai mult nu pot scrie despre acest incident.
Imi pare rau ca mi-a lasat iarasi un gust atat de amar in privinta limitelor la care este constrans cineva care mai vrea sa faca si altceva, uneori, decat sa schimbe impresii si citate. Pur si simplu am capatat un gust inca mai pronuntat al inutilitatii de a mai face vreun lucru cat de cat folositor pe aici... Din acest motiv spuneam ca nu voi mai scrie macar un an. M-am convins iarasi ca nu merita. Nu ajuta nimanui, precum tocmai s-a vazut.
Tacere, asadar, tacere... Vorbiti voi cat doriti mai departe! Dumnezeu sa va indrume gandurile si cuvintele spre tot lucrul cu folos!
Last edited by ioan67; 23.09.2016 at 17:40:23.
|