View Single Post
Vechi 23.09.2016, 14:38:50
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit Frumos îl sfătuiești pe Cristian.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu te lasa sedus de aparente.
Foarte bine, dar de ce nu aplicați sfatul acesta fără pile și mituiri și fără interese străine de Dumnezeu? De ce pentru unii sunteți mumă și pentru alții ciumă?

Citat:
Ai manca dintr-un butoi de miere in care cineva a varsat "doar" o lingura de rahat?
Se vede că n-ai discernămînt pentru că în cazul mierii ai avea două variante, dacă e zaharisită atunci cureți de lingura de rahat partea de sus din miere care e contaminată... mierea nu se combină ca apa care dizolvă rahatul.

Dar tu ai mînca dintr-un butoi de rahat în care cineva a vărsat o lingură de miere? Judecățile pripite și nedrepte și etichetările și osîndirile și denigrările și călcarea poruncilor Domnului sunt butoiul de rahat al inchiziției ''ortodoxe''... în care se aruncă cîte o linguriță de miere care este iluzia că ai fi apărătorul ortodoxiei sau catolicismului sau al valorilor. Chiar nu vrei să vezi ce faci? Păi mînci... bătaie... și nu de la mine!

Citat:
Hai ca nu suntem chiar atat de lipsiti si neintelepti incat taman "intelepciunea" dintr-o secta ca NIP + fantezii cosmologice cu pretentii de autoritate sectara ne lipseau.
NIP nu e sectă ci Trîmbița a 6-a și a 7-a, cea mai mare și mai importantă iar fanteziile mele nu sunt fantezii și nu sunt ale mele sau ale cuiva ci cam așa se înterpretează Facerea. Eu așa pricep și înțeleg și explic.

Citat:
Omul are fondul bun, doar o cadere de moment, in cazul lui vsovi taman pe dos, esenta e gaunoasa.
Aici ai perfectă dreptate și de aceea are milă Dumnezeu de mine ca să mă facă să cred în NIP și în tot Cuvîntul lui Dumnezeu... ca prin pocăință să devin din rău și găunos, bun și cuminte... așa cum e Iisus.

Citat:
Nu stiu cat a avut el simpatii din asta si cat altii s-au folosit de el pentru a prezenta lucrurile in felul asta.
Păi simpatiile legionare ale păr. Iustin Pîrvu nu-l incriminează în vreun fel căci fiecare răspunde pentru faptele sale, dar voi osîndiți așa ca orbii în ideea că dacă era nazist, fascist, legionar, comunist, sectant, eretic, drac, musulman, păgîn, tîlhar sau desfrînat... atunci musai e rău... păi cum atunci tîlharul și desfrînata au intrat în Împărăția Cerurilor înaintea ''fiilor'' lui Avraam?

Citat:
Nu si cand "lumina" scoate si fum gros, inecacios.
Eu nu strivesc corola de minuni (lumini) a lumii
și nu ucid cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
''Lumina'' altora sugrumă vraja nepătrunsului (Cuvîntul) ascuns
în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu Lumina mea sporesc a lumii taină -
și-ntocmai cum cu razele ei albe luna (semisferică) nu micșorează, ci tremurătoare mărește și mai tare taina nopții, așa îmbogățesc și eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister
și tot ce-i neînțeles se schimbă-n neînțelesuri și mai mari
sub ochii mei - căci eu iubesc
și flori și ochi și buze și morminte. (Lucian Blaga)

Deci nu-s eu de vină dacă tu te înneci cu fumul din Templu și dacă apoi susți că de aia te-ai înnecat că e ''lumină''.
Nu poți da vina pe lumină dacă tu însuți te-ai înnecat cu un ''măr'' primit de la mama vitregă, regina care spune cu glas sugrumat de pismă: '' oglindă oglinjoară cine e cea mai frumoasă din țară?''

Iar oglinda fermecată răspunde: Verginica!

Last edited by vsovi; 23.09.2016 at 14:44:44.
Reply With Quote