View Single Post
Vechi 23.09.2016, 16:59:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Da, noi suntem Biserica, așa cum spui. Adevărul mântuitor, însă, Biserica îl exprimă în dogme. Ai alcătuit o postare lungă în care nu mi-ai răspuns, totuși, la întrebare. Consideri a fi o dogmă teoria pe care o susții despre Pământ, Soare și astre?

P.S. Nu noi te facem sectar sau eretic. Se face ca atare cel care crede altfel decât Biserica (dogmatic).
Din păcate eu nu știu ce e o dogmă. Nu sunt preot-teolog ci mirean. Dar presupunînd că aș știi atunci nici întrun caz nu aș folosi o dogmă pentru a judeca pripit, pentru a osîndi creștini sau oameni sau pentru a face pe cineva sectant sau eretic sau bolnav sau nebun pe baza unei dogme și nici nu l-aș speria și amenința cu iadul și cu chinurile veșnice ca să creadă neapărat în dogme căci altfel va fi vai de el. Nu aș participa la neo inchiziția ''ortodoxă'' amenințîndu-l cu anatemele și caterisirea fiindcă Domnul nu a fost trimis să judece pe nimeni și chiar dacă Fiul Omului mai și judecă uneori atunci nu caută să facă voia Sa ci voia Tatălui... iar un tată nu poate să vrea vreodată moartea păcătosului ci ca să se întoarcă și să rămînă viu.

Totuși un Tată nu le ascunde fiilor și copiilor Adevărul deci dacă le spune că Pămîntul e plat și că Soarele și Luna sunt semisferice și că așa se tîlcuiește Facerea... ai vrea ca să cer eu să fie băgat tot Adevărul în dogme bisericești?

Spune-mi ce este aia o dogmă?.. și poate că îți mai răspund încă odată.

Last edited by vsovi; 23.09.2016 at 17:01:44.
Reply With Quote