View Single Post
Vechi 23.09.2016, 17:20:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Mai simplu spus: Mă pot mântui dacă eu cred că Pământul e rotund sau trebuie să cred că este plat?
Grea întrebare. Răspuns: ''Dacă nu-l cred pe Moise sau pe prooroci atunci nu vor crede nici dacă cineva va învia din morți''. Deci nu știu dar sper să se poată mîntui indiferent ce cred ei despre pămînt, soare și lună. Celui ce crede toate îi sunt cu putință căci în Iisus și Cuvîntul lui Dumnezeu ar trebui ei să creadă dacă vor să se mîntuiască. Dacă ar crede cineva că Pămîntul e plat și că Soarele și Luna sunt semisferice asta cred eu că le-ar putea fi de folos fiindcă ăsta este Adevărul și așa se tîlcuiește corect Facerea.

Citat:
Dogmele Bisericii sunt în principal formulate în Crez. Sunt adevăruri mântuitoare și dacă nu cred ca atare înseamnă că sunt în afara Adevărului, deci despărțit de Hristos.
Eu cred mai degrabă că dogmele sunt un fel de dreptare prin care treptat poți ajunge să-L cunoști pe Hristos și Duhul Adevărului care călăuzindu-vă în tot Adevărul vă poate face să nu vă rupeți de Hristos și să nu stați despărțiți de Dumnezeu chiar dacă nu puteți pricepe sau crede toate dogmele. Deci Dogmele cred că ar fi mai degrabă niște ajutoare slujitoare călăuzitoare și nu niște inchiziții ''ortodoxe'' cu legi basculante de tipul totul sau nimic... care imediat ce nu le mai credeți se auto-sesizează și vă dau pe mîna satanei. Dogmele au și ele răbdare ca să nu mai păcătuiți așa cum are răbdare Dumnezeu cu orice copil ca să crească în credință și apoi să vadă prin credință și văzînd să înțeleagă și să rămînă în Adevăr împreună cu Dumnezeu.

Dogmele nu cred că sunt niște monștrii inchizitoriali ci mai degrabă așa ca niște poteci pe care au mers unii dintre sfinți.

Last edited by vsovi; 23.09.2016 at 17:26:05.
Reply With Quote