Citat:
Mai simplu spus: Mă pot mântui dacă eu cred că Pământul e rotund sau trebuie să cred că este plat?
Dogmele Bisericii sunt în principal formulate în Crez. Sunt adevăruri mântuitoare și dacă nu cred ca atare înseamnă că sunt în afara Adevărului, deci despărțit de Hristos.
|
Adevărurile de Credință care sunt puse în învățătura ortodoxă sub formă de dogme sunt dogme pentru că ele sunt ADEVĂRURI și nu invers, nu ADEVĂRURILE ar fi adevăruri doar pentru că ar fi niște invenții și născociri dogmatice puse acolo de niște oameni dogmatici ca să creadă fraierii și proștii că defapt ar fi ele niște adevăruri.
Deci Domnul Iisus ne-a vorbit și ne-a mărturisit prin propria Sa Viață despre ADEVĂR și despre Credința în El și nu despre tot felul de dogme născocite ca apoi să facă cineva din ele niște ''adevăruri''.
Așa că faptul că Pămîntul e plat și Soarele și Luna sunt semisferice și că din Soare curge lumină și căldură bună iar din Lună curge frig și noapte bună așa cum se interpretează corect cartea Facerii a lui Moise de la Dumnezeu... astea sunt ADEVĂRURI și doar vreo biserică le-ar putea pune în așa numitele dogme pentru a crede orice credincios al ei în ADEVĂR și așa stau ele pentru a forma un adevăr de credință în oameni. Făcute toate prin Cuvînt ele sunt puse deja ca dogme în Vechiul Testament și practic acolo găsim Adevărul despre care am scris și care e reconfirmat de Iisus în NT și în Apocalipsă... deci după ce am priceput cît de cît ce scrie acolo am ajuns și eu să susțin că e chiar așa cum este scris acolo... fiindcă așa cred... prin Mila lui Dumnezeu.
Și atunci de ce aș fi vinovat dacă unii din bisericile de azi au lepădat Adevărurile ca să creadă dogmatic în toate teoriile mincinoase al gLumii?
Deci dacă tu crezi și urmezi toate eresurile și toți sectanții gLumii și lepezi Cuvîntul lui Dumnezeu atunci nu știu dacă mai ai o șansă întreagă la mîntuire. Cu cît tai din Dreptate și din Adevăr cu atît îți reduci șansele la mîntuire. Tăind mereu din porunci o să ajungi să nu le mai împlinești... ci-ți vei împlinii doar lenea genială... adică ''virtutea'' necredinței.
Măcar atunci ține porunca asta genială încropită adhoc din mai multe alte porunci: ''Iubiți-vă Fulgerător unii pe alții (ca să nu păcătuim) precum ne iubește Soarele Dreptății și Luna Adevărului... căci mie așa îmi pare că ar suna porunca cea nouă... a Credinței.
(Unde Fulgerător înseamnă un fel de cu-vînt bun al Duhului Sfînt ce merge mai repede ca viteza gLuminii direct de la Minte la inimă... prin suflet.)