View Single Post
Vechi 28.09.2016, 14:08:17
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Se alege Athosul pentru ca acolo nu intra femei
Cine alege Sf. Munte o face din alte considerente.
Stiai ca ispita lucreaza doar daca gaseste un carlig in tine de care sa se agate? Ce folos ca nu vezi picior de femeie acolo, daca le vezi cu mintea robita de patima.

Citat:
se ajunsese la un moment dat in Romania ca la nici 35 de ani unii sa fie facuti duhovnici, ori eu nu stiu cum rezista ei sa le faca duhovnicie la fete tinere, sa stea in intimitatea spovedaniei cu ele si sa le tot priveasca chipul si sa intre in sufletul lor.
Judeci superficial, din prisma propriilor tale lupte. Proaspetii absolventi de Teologie, daca sunt casatoriti si doresc sa devina preoti, primesc nu doar preotia. Ei ce varsta or avea?
Ieromanahii cu atat mai mult, ca au depus juramant sa traiasca in feciorie. Ei s-au facut fameni pentru Imparatia Cerurilor, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji ca nu rezista. Ba rezista!

Citat:
Manastirile sunt luate cu asalt de fete tinere si neconsolate si se creaza o mare sminteala am auzit de cateva cazuri de calugarie ratata la manastiri pe unde era o vanzoleala continua.
Ca sa nu mai zic ca macar pe Athos nu cred ca statea nimeni cu laptopul in chilie si nu cred ca de pe Athos pot pleca unii intr-un pelerinaj continuu cum se mai intampla azi ca monahi ajutati cu bani de mireni sa fie plecati cateva luni pe an pe la locurile sfinte si sa stea in afara manastirii de metanie.
Barfa de la coltul strazii sau al bisericii? Tu stii pe unde mai porti discutii din astea, dar aici nu trebuie sa versi toate laturile.

Citat:
10 ani de calugarie si plecarea din manastire mi se pare o ratare a vocatiei
Ai lepadat voturile monahale, te-ai ars! Asa se pune problema. Auzi, ratarea vocatiei.... Poate vrei sa spui ratarea mantuirii.

Last edited by crincrin; 28.09.2016 at 16:57:27.
Reply With Quote