View Single Post
Vechi 28.09.2016, 16:00:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crincrin Vezi mesajul
Nu te-am intrebat ce pacate ai spovedit ci cand te-ai spovedit ultima data. Daca iti mai amintesti.
Tu chiar crezi că nu-mi amintesc de două rînduri scrise de tine mai sus? Dar ți-am spus că și faptul de a te spovedi sau nu dar și cînd anume te-ai spovedit ultima oară face parte din aceiași taină sfîntă... încît este destul de indiscret și rușinos ca să-ți permiți să întrebi pe cineva așa ceva.

Citat:
Sfatul meu e sa nu mai amani adevarata spovedanie, aia in care iti pleci genunchii in fata unui duhovnic ortodox, ti se pune epitrahilul pe cap si cu smerenie iti spovedesti pacatele (toate pacatele de care esti constient) iar la sfarsit parintele iti rosteste rugaciunea de dezlegare. Incearca, fiindca vei avea multe de castigat!
Ce anume te-a determinat pe tine să te apuci să-mi dai sfaturi și să-mi explici atît de frumos ce înseamnă o spovedanie? Ți se pare din ceea ce am scris că n-aș fi un ortodox practicant veritabil? Mulțumesc de sfaturi... așa am făcut și precis așa am să fac, exact așa cum zici și descrii tu de parcă ai știi că eu nu am făcut și nu fac așa. Deci așa o să mai fac multă vreme de acum încolo dacă nu cumva ecumeniștii sau antiecumeniștii, între timp o să facă ei ceva încît o să apară inchiziția ''ortodoxă'' și ea o să mă dea afară din BOR, pe mine mirean cinstit, pentru dreapta mea credință... în timp ce anafura amărîtă primită de la ei mi se va reîndulci cu trecerea timpului de la Credința mea... primită și ea tot în dar printr-o sfîntă și frumoasă Taină bună.

Mie mi se pare că dacă ai lepădat credința în Harul din anafură așa cum ai mărturisit mai sus... atunci ai început să tot mergi pe panta necredinței și iată ai ajuns să te îndoiești de credința celor cu care discuți.

Atunci îți zic și eu ca Hristos lui Petru: ''Pentru ce te-ai îndoit puțin credinciosule?''. (Răspunde te rog la întrebarea asta la prima spovedanie, nu mie ci Domnului... căci nu se poate să știi așa de bine ce înseamnă ea și să nu o folosești spre Încredințare.)

Last edited by vsovi; 28.09.2016 at 16:13:24.
Reply With Quote