Adam continuă să dea vina în continuare pe Eva și nu vrea să-și asume propriile greșeli.
Nu contest că există feminism, carierism și alte „isme”. Însă din realitatea pe care o cunosc eu observ că fetele/ femeile își doresc o familie într-o măsură mai mare decât băieții/ bărbații. Dacă unele au o ștachetă prea înaltă și nu se mărită pentru că sunt excesiv de pretențioase, altele stau cu anii în relații cu bărbați care nu se mai maturizează, care nu vor să-și asume responsabilitatea unei căsătorii. Sunt pline bisericile de rugăciunile lor pentru măritiș; mai puțin ale băieților.
Iar dintre cele care s-au încumetat să se mărite, nu puține sunt cele care duc greul casei, bărbatul în cazul lor fiindu-le povară în loc de sprijin. Cunosc o sărmană mamă cu vreo 10 copii, pe care cu greu și-i crește, muncind și chiar cerșind, însă iubindu-i și îngrijindu-i cum poate ea mai bine, având un bărbat care nu doar că nu muncea, dar îi mai și bea banii dacă îi găsea, după care, ca de obicei, urmau și violențe.
Știți foarte bine că asemenea cazuri nu sunt rare. Unele femei ajung, fără s-o știe, niște sfinte, îndurând o astfel de viață fără să cârtească, uitând de sine. Dar unele dintre fiicele lor își spun că decât o astfel de viață, mai bine se mărită cu profesia. Sau învață, muncesc pentru a nu depinde material de un bărbat pe care nu se pot baza.
Nevoia femeilor de siguranță este mai mare decât a bărbaților și din cauză că sunt mai vulnerabile, și din cauză că Dumnezeu le-a hărăzit să devină mame și, prin urmare, mai responsabile.
Există, bineînțeles, și cele care n-au cunoscut suferințe, cărora părinții le-au asigurat o viață de huzur și care tot așa înțeleg să trăiască în continuare. Dar nu cred că într-o măsură mai mare decât băieții. Dacă, însă, ești dintre rarii băieți care vor familie, caută-ți o fată pentru scopul ăsta, căci nu toate se închină profesiei/ carierei. Numai că e posibil să fie vânzătoare la butic, nu neapărat manager la multinațională.
Părerea mea este că dacă bărbatul va învăța să iubească cum a făcut-o Hristos, care îi este cap, și femeia va dori să fie inimă unui astfel de cap.
Last edited by CristianR; 29.09.2016 at 00:24:56.
|