@Iorest, nu la tine ma refeream cand am zis ca daca te-ai lepadat de voturile monahale e jale ci vorbeam la modul general.
Asa vad eu lucrurile pentru cei care au de gand sa urmeze drumul asta, ca nu mai au cale de intoarcere odata ce au jurat in fata lui Dumnezeu.
Cazul celor care au iesit din manastire, dupa depunerea juramantului, este o situatie grava si trista, un semn ca diavolul cauta s-apuce, daca se poate, si pe cei alesi. Nu stigmatizez pe nimeni, spun doar Doamne miluieste!
Dumnezeu cred ca-i asteapta pe acestia pana-n ultima clipa sa se intoarca.
Referitor la adevarurile sau neadevarurile din spatele cortinei, prefer sa nu le aflu. Nu pentru ca as fi un suflet curat ci pentru ca ma smintesc si judec. Stirile de duzina pe care le-ai insirat se pot asculta si la tv ca nu e nicio diferenta intre ce spun ei si ce povestesti tu pe aici.
@Ioan67, adevarat, numai Dumnezeu judeca. Din moment ce juramintele se fac lui Dumnezeu de bunavoie, in fata Sf. Altar, numai El poate sa judece ce se intampla cu cei care cad si nu mai revin in manastire.
Nu este joaca si nu sunt de acord ca o astfel de cadere poate fi privita ca o ratare a vocatiei. O spun pentru cei care inca n-au ajuns la manastire.
@Copacel nu stiu cu cine te certi. Nu l-am citit pe Sf. Antonie cel Mare, dar ce spui tu acolo intareste spusele mele.
Last edited by crincrin; 29.09.2016 at 00:23:49.
|