Citat:
În prealabil postat de Romowe
http://m.adevarul.ro/news/societate/...d09/index.html
Idiotii astia de zelotisti ar trebui excomunicati pe viata. (aici nu se pune punct) Daca Patriarhul ar fi puternic cu adevarat. Catolicii, anglicanii, miafizitii, nestorienii, etc. : (aici nu se pun două puncte) oricare si oricine i-ar matura pe animalele astea zelotiste si saccsivuite afara din biserica. Excomunicati pe viata, si primiti inapoi doar dupa pocainta publica. Asa era pe vremuri. In mod normal, asa ar trebui sa fie si acum, sa ma [cenzurat] (se înțelege termenul josnic ascuns ''cenzurat'') pe ea de corecticiune politica, ca uite unde duce!
Dobitocii cipofobi si instigatori la nepomenire si schisma ne fac de ris. Deja e prea mult. Enough is enough, vorba ocupantului imperialist.
|
Se pare că v-au păcălit politicienii și serv-viciile acoperite ca să apărați imaginea publică adică slava deșartă a ''ortodoxiei''.
În primul rînd ortodoxia înseamnă că nu poți să-ți permiți să folosești astfel de termeni față de frații tăi care-și apără Credința asumîndu-și un protest public nonviolent tot așa cum și tu îți închipui că o aperi. Defapt din păcate tu am impresia că aperi slava ei deșartă, aia băgată în cap de biserică prin atitudini policianiste de cîștigare a maselor în timp ce ei, care chiar sunt credincioși și care sunt defapt biserica, încearcă să apere respectarea cît mai fidelă a canoanelor adică a dreptății care e defapt inima și miezul dreptei credințe. Nu știu cine are dreptate pînă la capăt și nu vreau să mă amestec dar nu pot să nu observ că te-ai cenzurat tocmai pentru ca să scoți în evidență și mai mult termenul ascuns josnic pe care-ți permiți să-l folosești. Dar nu fac pe milițianul și nici pe dirigintele așa că nu-ți cer nimic... practic e vorba de propria te mîntuire și nu de a mea.
Eu mi-am făcut doar datoria de ortodox care stă de pază în postul care i s-a dat să-l ocupe.
Te rog să mă ierți pentru că mi-am permis să scot în evidență ceea ce te dărîmă. E vorba de limbajul prea urît și josnic la adresa altora.
Ortodoxia ține și de limbajul folosit. Dacă folosești cuvinte murdare și faci trimiteri josnice atunci practic împrăștii murdărie în jur care cel mai mult te strică și te murdărește pe tine însuți pe cînd dacă folosești un limbaj curat și neumilitor atunci ai și tu parte de binele pe care prin propria ta cenzură a josniciilor îl răspîndești în jur.
Deci mă bucur că te auto-cenzurezi... dar e imperios necesar să practici auto-cenzura cu mult mai multă... ''bună voire''... nepătimașă!
Văd însă că ea a dat pe afară încît pe fond văd că vrei să-i cenzurezi pe alții de tot... pe viață dacă s-ar putea... crezînd că asta e o dovadă de putere.
Puterea se află în răbdarea celor care nu-ți convin și nu în excluderea lor din drepturile pe care le au de la Dumnezeu și de la Constituția noastră ca să te erijezi într-o castă exclusivistă care își apără imaginea publică deșartă în timp ce în miezul problemei lipsește cu ''desăvîrșire'' respectarea riguroasă a canoanelor... puse acolo pentru că Dragostea se bucură de Dreptate în Adevăr și nu de păcate și minciună pîrîcioasă.