Frate Iorest, ispitirile canonice, mi le îngăduie Hristos, prin demoni, lume și însumi trupul meu, în fiecare minut al vieții, de la naștere până la adormire. Cu cât biruim în Domnul, mai mult mai devreme și mai potrivit mântuirii, cu atât mai bine, dar Domnul primește oricât Îi dai, fiecare cât poate și cât vrea, la măsura lui, numai să nu stricăm Biserica cu erezii, păgânism sau ateism, căci "vai de cel prin care vine sminteala". Nu zbor niciunde, țin mintea în iad și să nu deznădăjduiesc. Nu vreau să te conving de nimic și nu vreau și nu pot să dovedesc nimic nimănui. "Nu știți că nici voi nu sunteți ai voștri?"
Iar dacă era să am nevastă și copii, aveam demult, dar dorirea inimii mele e alta, simțirile sunt altele, iar frăția ta ești un pic habotnic, și prea le vezi toate pesimist, fiindcă te vezi bătrân și înțelept și nu-i bine, nu spun că nu ești, dar să nu-ți atribui ceva ție, ci toate lui Hristos și să fi mai îngăduitor și să porți din neputințele altora. Iar acela din Sfântul Munte Athos, care a ieșit și are nevastă și copii, Dumnezeu să-l ierte și să-l ajute și pe el și pe familia lui, cu pocăință Dumnezeu îl iartă și-l ajută în viața nouă aleasă, numai să dorească pe mai departe vindecarea și pe Domnul. Iar eu dacă merg acolo, merg acolo să rămân acolo, să adorm acolo, dacă vrea să se milostivească Dumnezeu de mine, se va milostivi, dacă vrea să mă strivească în iad, mă va strivi, toate le primesc, fiindcă cele rele le merit, cele bune, sunt date pentru a fi dăruite altora, întotdeauna.
Vindecare și mântuire îți doresc. Pomenește-mă și iartă-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|