Frate Iuliu, nici eu nu știu ce va fi, niciodată nu vei fi pregătit și capabil nici de preoție, nici de călugărie, nici de marea taină de a fi creștin.
Dar în preoție nu-mi permit luxul să fac compromisuri, să am jumătăți de măsură, dacă nu ard ca un stâlp de foc, mai bine nu mă fac preot, că mă joc cu mântuirea mea și a altora și dacă-i pierd, din mâinile mele se va cere sângele lor, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, la "Tratatul despre Preoție". Iar ca să ard ca un stâlp de foc, am nevoie și de sprijin, de o fată care dorește să ardă și ea ca un stâlp de foc, să ne aprindem și să ne întrecem unii pe alții tot mai mult în a urma lui Hristos și Sfinților Lui. Deci fată așa cum doresc, râvnitoare în a fi pe placul lui Hristos și râvnitoare a fi preoteasă și în feciorie, nu am găsit. M-am oprit de destul timp din căutat. Înțeleg că Domnul mă cheamă la altceva.
Nu-mi doresc decât să fiu creștin. Nu monah, nu preot sau altceva. Dacă reușesc să fiu creștin, am reușit tot. Iar printre cei din oraș, să fi creștin, e tot mai greu. Iar chemarea isihiei, a ascezei, a jertfei și nevoinței pentru Hristos și omenire, e tot mai mare...
Nu știu să explic altfel, sunt om prost, chiar sunt.
Iar acel monah Ioan, îl văd un om minunat, iar din poză, pare destul de... hotărât. Sper să aibe și dragoste și tot ce-i mai trebuie pe măsura hotărârii. Cumva simt că l-ai dat exemplu nagativ, să-ți bați joc de el, să nu mai faci așa ceva.
Pomenește-mă și iartă-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 01.10.2016 at 01:41:57.
|