Dar n-am spus că nu mi-am dorit. Da, mi-am dorit și îmi doresc o soție, care să-L iubească pe Hristos și Biserica, mult mai mult ca mine. Îmi doresc să fie cât mai mulți oameni, care să-L iubească pe Domnul mai mult ca mine, cât mai mult să-L iubească și cât mai mulți să fie aceia.
Nu mi-e frică de nici una, nici de căsătorie, nici de călugărie, știu că trebuie să aleg una, și știu că ambele duc la mântuire, numai să fie cât mai autentic trăite în Hristos, în mărturisire, în măsura isihiei, în toată virtutea, în luminarea ereziilor, în îngrijirea și paza de păgânisme și ateisme și mai ales cum spune Sfântul Apostol Pavel: "în lupta voastră cu păcatul, încă nu v-ați împotrivit încă până la sânge" - Evrei 12, 4, deci asceza, dragostea, rugăciunea, nevoința... Măsura...
Să avem o măsură cât mai mare, fie căsătoriți, fie călugăriți, să ne dăruim cât mai mult, să ne pese cât mai tare pentru neputințele și suferințele aproapelui nostru, văzute și nevăzute și atunci, vom avea o șansă la mântuire...
Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|