View Single Post
Vechi 07.10.2016, 17:36:52
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
amicul meu iehovist, cartea mentionata de mine spune doar...CE CRED MARTORII CA AR INVATA IN REALITATE BIBLIA. Spune undeva in Biblie ca nu avem voie sa sarbatorim altceva decat a poruncit Dumnezeu? Ce, voi martorii mai tineti sarbatorile evreiesti? Nu au sarbatorit evreii, sarbatori care nu au fost poruncite de Dumnezeu, asa cum scrie in Cartea Estera cap.9 (Sarbatoarea Purim)? A condamnat Dumnezeu asa ceva? NU. Hristos nu a participat la sarbatoarea innoirii templului (Ioan 10: 22-23), sarbatoare ce nu a fost poruncita de Dumnezeu, si a fost OK? Atunci...voi martorii gresiti!
Da , prin ceea ce am scris eu , si vad ca nu ai inteles nimic, nu e vorba de sarbatori evreiesti. E vorba ca toti crestinii astazi sau ieri sau alaltaieri au de invatat cu totii din Vechiul Testament, din toate exemplele lor ale acelor evrei credinciosi , sau necredinciosi care la un moment dat paraseau pe Dumnezeu pentru ,,frumusetea practicilor ,, popoarelor pagane din jurul lor , etc. Analizand credinta evreilor , adica cea din care s-a nascut si crestinismul, orce crestin poate vedea daca credinta lui se potriveste cu cea iudeo-crestina. Si tu ce crezi ca invata in REALITATE Biblia, si ce se vede astazi doar la noi in tara ma refer, nu numai la superstitii, practici, credinte variate despre moarte , despre varcolaci , strigoi . Ori populatia respectiva dupa cum bine stii si tu , este declarata ,,crestina,, nu sant persoane inca pagane nebotezate, dupa care umbla Biserica sa-i crestineze. Este o situatie exact , ca sa dau un exemplu din Vechiul Testament, ca a evreilor care din nastere erau poporul lui Dumnezeu , fiind monoteisti, de multe ori paraseau credinta simpla iudaica , pentru practicile popoarelor pagane din jurul lor. Stii bine , insistenta profetilor de ai aduce inapoi . Si de cate ori Dumnezeu i-a pedepsit , si i-a lasat ca alte popoare sa-i duca in exil. Astea nu sant exemple si invataturi astazi pentru orce crestin oare?. Nu ne regasim oare multi dintre noi in situatia evreilor de atunci?.
Tu ce crezi care era totusi scopul paganizarii crestinismului , dupa moartea majoritatii Apostolilor? . De ce se spune oriunde ai cauta si citi peste tot asa ,,Intr-un final Biserica obosita a fost nevoita sa adopte practici si invataturi paganesti,,,,,

Last edited by Ionel28; 08.10.2016 at 23:05:07.
Reply With Quote