View Single Post
Vechi 07.10.2016, 21:39:01
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
"Afro-americana". "De culoare". Sa le zicem, nenica, pe romaneste: negrese. Chiar asa, importam orice idiotie americana ca pe Coca-Cola ? Dupa ce ne-au invatat sa bem corect, ne lasam invatati sa vorbim corect ?
Cum adica "afro-americana" ? E americana sau nu e. Stramosul ei, Kunta Kinte, o fi venit din Africa. Si asta inseamna ca e "afro" ? Antrenorul Bella Karoly era ungur. Sa insemne asta ca era "asiatico-european" fiindca vreun stramos de-al lui o fi venit din Asia in Campia Panonica ?
Si "de culoare", ce sa fie ? Albii nu sunt de culoare ? Eu nu am o culoare a fetei ? Daca albul, care e culmea culorii, nu e culoare, atunci negrul, absenta culorii, e cu atat mai putin. Rasele omenesti sunt urmatoarele patru: rasa alba, rasa neagra, rasa galbena (cu subvarianta aramie a pieilor-rosii) si rasa australoida. Eu, unul, asa le-am invatat la scoala si nu am nici cea mai mica intentie sa schimb denumirile lor din cauza unor ideologii pe cat de la moda, pe atat de cretine.

Da, vorbele pot ucide. Cel putin, pot ucide ideile si gandirea libera.
Am avut tangenta cu diversi americani de-a lungul timpului, ei le spuneau afro-americani, si cred ca este o forma de respect decat sa le spui negrii.
Ma lupt cu perfectionismul de multi ani.Ai mei erau de un perfectionism teribil si mi l-au trannsmis, si sincer ma stradui sa scap de el,desi a devenit un mod de a fii.Asa ca eu nu mai dau atentie la nuante dinastea, care mai curand ar jignii, daca intr-un anumit context le-as zice negrii.DEci prefer sa spun afro-americani daca in SUA e incetatenit asa.

Last edited by Jonnyw2013; 07.10.2016 at 21:46:27.
Reply With Quote