Subiect: Bolile psihice
View Single Post
Vechi 08.10.2016, 00:41:01
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Omul care rade Vezi mesajul
Inclusiv schizofrenia? Din cate stiu poate fi ameliorata, dar nu stiu daca se poate vindeca definitiv.
Din cate am aflat, parerile sunt impartite. In unele tratate/monografii sunt pomenite cazuri de "vindecare".
Psihiatria americana moderna, care colaboreaza strans cu psihoterapia si asistenta sociala (iar ei sunt mari inovatori, mereu, in tratamentul tulburarilor psihice), sustine ca schizofrenia nu este o "boala incurabila".
Eu insa ma indoiesc, ca de obicei...
Sunt insa sigur (si in baza experientei clinice personale cu unii pacienti de la Spitalul Obregia) ca tratamentul adecvat (medicamentos si secundar psihoterapie) ajuta mult pe pacient. Am vazut multe cazuri de schizofrenie catatonica, de exemplu, cu remisiune foarte buna in cateva saptamani. Alteori dureaza luni sau ani...

P.S. Un om diagnosticat cu schizofrenie dar care se afla sub tratament, poate avea un comportament considerat normal. Nu iti dai, practic, seama, ca e bolnav. Imi amintesc de o studenta care nu a avut probleme la admitere, desi era bolnava, tocmai pentru ca se afla sub tratament si functiona fara probleme deosebite.