View Single Post
Vechi 08.10.2016, 23:36:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Iata 3 motive pentru a NU citi o carte.
In special insusirea din mijloc e deosebit de respingatoare. Realizezi, oare?
Depinde câte cărți de istorie ai citit frăția ta, că eu am citit vreo câteva... Și dintre ele, cartea de mai sus ce-o recomand, este pe bună dreptate ușoară, concretă și obiectivă și m-am bucurat mult, sunt 3 motive solide PENTRU A O CITI.

Față de alte cărți de istorie, grele, subiective și aleatorii, fiindcă de exemplu spune: istoricul x spune asta, dar istoricul y crede că nu ar putea fi așa, iar istoricul z spune că defapt a fost așa. Nu, în istorie nu poți merge pe presupus și pe bănuieli, ci pe izvoare, mărturii scrise, cronicarii vremii, poate manuscrise. Lucruri sigure, solide. Obiective, concrete. Iar Vladimir Moss, e obiectiv și concret pe dovezi solide, reale și e un istoric cu talent beletristic, ceea ce e rar, deci îl face și ușor de citit.

Frate Ioane, ai obosit... Cu greu îți stăpânești iuțimea, mânia, nemulțumirea, am observat din multe postări ale tale.

Ce se întâmplă cu tine ? :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.10.2016 at 23:40:09.
Reply With Quote