Citat:
În prealabil postat de antoniap
L-am rugat pe sfânt sa mă binecuvânteze sa-i scriu un acatist.
|
Foarte bine. Si ti-a raspuns? Ti-a spus sfantul ca primeste sa ii scrii acatistul?
Daca ti-a dat el insusi binecuvantarea, atunci nu mai am ce spune. Deja asta e treaba de duhovnic, nu de coleg de forum.
Dar daca nu ti-a raspuns, atunci ai fi putut sa ceri binecuvantare de la duhovnic. Ca asa e in Biserica, nu?
Dar sa nu uit: parca tu esti agitatorul principal contra Ierarhiei aici pe forum. Parca tu esti ce care sa straduieste sa ne convinga ca Sinodul, de pilda, e talharesc si deci ca Ierarhia Bisericii noastre e in inselare. In acest caz, Antonia, cum sa ceri binecuvantare de la unul dintr-o ierarhie pe care o contesti? Mai bine iti imaginezi ca porti discutii cu sfintii, asa direct, dupa placul imaginatiei...
Si totusi, hai sa acceptam ca ai scris un acatist. Foarte bine, daca asa te-a indemnat inima, evlavia. Dar sa scrii ca vrei o atmosfera de cenaclu si sa spui celui care te-a indemnat sa lasi cenaclul, ca nu asa se scriu acatistele - sa ii spui deci acestuia ca scrie cu rautate... Asta e deja altceva. Dupa opinia mea e incapatanare infantila si proiectia starii de ura asupra celuui care te-a povatuit de bine.
Nu era bine sa fii mai discreta cu acatistul si sa ramai in ascultare fata de un duhovnic din BOR? De ce nu era bine, Antonia?