Intrebarea asta m-a preocupat mult. Astfel am intrebat mai multi preoti ortodocsi. Toti au spus ca aborigenii se mantuiesc in religia lor. Mai precis, sunt judecati dupa "legea morala naturala" in loc de "legea lui Hristos", care e mai desavarsita. Legea morala naturala o cunoastem prin constiinta care este vocea lui Dumnezeu. In Coreea de Nord nu exista prea multi ortodocsi (oare or fi?), deci omenii aia nu au avut aceeasi sansa ca mine (orthodox) sau MariaB (catolica), dar si ei se pot mantui. Nimic nu il impiedica pe Hristos sa ii mantuiasca.
E important ca topicul sa continuie in linia initiatorului. Nu cred ca o sa convinga cineva pe altcineva cu nimic. Totusi putem castiga ceva. Eu sunt ortodox pentru ca asa a vrut D-zeu, de asemenea probabil ca un englez din fundul Angliei o are pe Elisabeta ca sefa religioasa pentru ca asta era singua biserica din satul lui. Dar eu vreau mai mult, vreau sa stiu care e invatatura pe care eu o accept fara intrebari ( fiecare avem una caci nu putem argumenta ad infinitum). Deci: Care e adevarul fundamental( neargumentabil) pe care il sustin ortodocsii si nu catolicii?
|