@CristianR - nici asta cu binele si raul nu este o masura absoluta.
Pentru unul binele este rau si invers. Si mai poate fi si la mijloc.
Dumnezeu ne-a invatat sa nu facem rau altuia, in nici un fel.
Scrie omul din suflet niste experiente prin care a trecut personal sau a vazut suferinta la altul si il faceti albie...in numele lui Dumnezeu.
Si asta este bine si ortodox la voi?
Dumnezeu a vindecat oameni in situatii din astea, nu a dat cu pietre. Nu a condamnat, a dat solutii bune pentru ambele parti. Nu a sacrificat pe nimeni pentru altul. In orice pilda v-ati uita.
Cata lume nu ar vrea sa stie cum trebuie sa faca si nu-si doreste puterea asta de a decide cum este binele asta absolut si pentru ei si pentru copii!
Dar parintii sunt intotdeauna ei rai si pacatosi si mai stiu eu cum, fac copiii din relatii pacatoase etc. Numai ei sunt vinovati pentru toate, de au copii, sau n-au, sau au si sunt chinuiti.
Orice ai scrie/spune, vin unii sau altii si-ti spun ca nu e bine. Daca adopti nu, daca te duci sa te ajute medicul nu, daca ai de-a face cu boli genetice sau cromozomiale nu. La fiecare pas sunt unii care stiu mai bine.
Numai Dumnezeu insusi ne-ar putea sfatui si spune. De ce va puneti voi in locul Lui?
E usor sa dai 20 la fundul altuia. Asta este.
Sa va fereasca Dumnezeu de suferinte mari.
In ziua de azi ai de luat multe decizii grele, de viata si de moarte, fie pentru tine, sau pentru rude, sau copii, prieteni. Numai Dumnezeu stie prin ce trec unii si ce puteri trebuie sa aibe.