View Single Post
Vechi 18.10.2016, 23:29:40
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Cele mai bune lucruri in viata, le-am avut uneori, cand nu mi s-a dat posibilitatea sa aleg, si viata m-a luat pe sus si m-a dus pe un anumit Destin.
E rau cand avem posibilitatea alegerii, fara sa avem discernamantul necesar. Vorbeam deunazi cu cineva din sat care are tangenta cu scoala din sat.Au adus toti copii clasele 1-4 in centrul comunei,fac naveta in fiecare zi.Nu ii puneau niciodata (anii dinainte)pe drum de la 7 ani, ci doar cand ajungeau in clasa a V-a.Problema mare ca nu mai sunt copii, cu chiu cu vai au facut o clasa toata comuna.Efectele libertatii astea se vad.
Multe case goale cineva le-a numarat pe vreo 200 de metri,ne minunam, oare cum atat de multe.Dam bogatia,"o arruncam"(copii) si tinem zidurile .Case goale, si ma tem ca e doar inceputul.

Venise copilul unui vecin din strainatate acasa(ei sunt protestanti).M-am dus la el.Era un spectacol teribil, avea cinci copii, toti pana in vreo 6 ani.Activitate intensa unul dadea cu mingea ,unul tragea de garduletul interior sa atinga o floarre,unul se punea in bratele bunicului sa il iubeasca ,altii se impingeau.Era o atmosfera teribila.Nu pot sa o uit multa vreme.
Radeam cu fiul lui "Mai voi ati adus mai multi copii aici,decat sunt in apropiere pe straduta asta!"
Si nu este un sat foarte departe de orase sau izolat.