View Single Post
Vechi 22.10.2016, 23:36:39
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Pe de alta parte, eu chiar am fost curios daca te-ai interesat, daca ai un plan, o organizare, daca stii ce si cum vrei sa faci. La care din manastirile din Athos intentionezi sa mergi si sa ceri sa fi acceptat ?
Voiam sa-l intreb si eu dar nu ma hotaram daca si cand sa-i intrerup predica

Invatam la un curs cum sa procedezi cu cei care afirma ca au ganduri de suicid. Si ni se spunea: "intreaba-l calm, cum vrea sa se sinucida. Investigheaza: in ce imprejurare, ce va face, cum va proceda, etc." Daca omul iti spune imediat cand si cum isi va lua viata, situatia e grava, tipul e in pericol iminent. Cere-i sa semneze un angajament ca nu se va sinucide in perioada sedintelor de consiliere. Daca-ti promite, eventual semneaza in contract, cel mai probabil e ca se va tine de cuvant.
Daca insa ramane perplex si baiguie confuz ceva de felul: "inca nu stiu exact dar sunt hotarat", inseamna ca omul poate se gandeste la sinucidere dar este intr-o faza incipienta. Sau poate are doar nevoie sa i se acorde putina atentie.

Nu ma pricep cu plecatul la manastire. Sunt convins ca nu-i totuna cu sinuciderea, poate doar cu mortificarea firii pamantesti.
Insa exista similitudini in ce priveste abordarea.

Last edited by Penticostalul Traditional; 22.10.2016 at 23:57:14.
Reply With Quote